Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier de top al premierului israelian Benjamin Netanyahu a demisionat, după ce 12 femei l-au acuzat de comportament necorespunzător

Benjamin Netanyahu

Un consilier de top al premierului israelian Benjamin Netanyahu a demisionat joi după ce 12 femei l-au acuzat de comportament necorespunzător, au relatat media locale, potrivit dpa, scrie Agerpres.

David Keyes, purtătorul de cuvânt al lui Netanyahu responsabil de mass-media străine, a precizat într-un comunicat citat de Times of Israel că vrea să se retragă pentru a-şi curăţa reputaţia, în urma acuzaţiilor lansate de respectivele femei. "Sunt pe deplin încrezător că adevărul va ieşi la iveală", a spus el. 

Una dintre femei, Julia Salazar, candidată pentru Senatul statului New York, a scris marţi pe Twitter că a fost "victima unui abuz sexual din partea lui David Keyes". În plus, Wall Street Journal a relatat că el a agresat-o sexual în apartamentul ei din New York în 2013. 

O jurnalistă a Wall Street Journal, Shayndi Rice, a scris la rândul său ulterior "că a avut o întâlnire teribilă cu David Keyes la un moment dat şi că o crede în totalitate (pe Julia Salazar)". 

"Omul nu înţelegea ce înseamnă 'nu'. Indiferent de câte ori îi spuneam 'nu', nu se oprea din a se da la mine", a precizat Shayndi Rice.

Citește și: Mare SĂRBĂTOARE CU ROȘU pentru ortodocși: Ce e INTERZIS să faci azi, de Înălțarea Sfintei Cruci

"Am putut să mă sustrag rapid şi a fost un moment foarte scurt şi inconfortabil, dar am ştiut când plecam că am întâlnit un prădător", a adăugat ea. 

Înainte de a deveni consilierul lui Netanyahu, David Keyes lucra ca activist în New York. 

Times of Israel a relatat miercuri că alte zece femei au lansat acuzaţii împotriva lui Keyes, inclusiv "o acuzaţie detaliată privind un comportament fizic agresiv, acuzaţii de avansuri agresive pe care le-a făcut şi incidente privind comportament necorespunzător". 

Conform publicaţiei citate, aceste presupuse fapte ale lui Keyes datează din perioada de dinainte de a deveni purtător de cuvânt al lui Netanyahu în 2016 şi "se ştia că i s-a cerut să stea departe de anumite birouri pe care obişnuia să le frecventeze la New York". 

"Toate acuzaţiile sunt profund înşelătoare, iar multe dintre ele sunt categoric false", a declarat el miercuri pentru Times of Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.