Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier local al Ligii Nordului din Italia a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, după ce a împuşcat mortal un imigrant marocan

Un consilier municipal al formaţiunii italiene de extremă dreapta Liga a împuşcat mortal un imigrant marocan într-o altercaţie petrecută marţi seara într-o piaţă publică din Voghera, în nordul Italiei, liderul partidului său, Matteo Salvini, afirmând că alesul a acţionat 'în legitimă apărare', informează AFP.

Massimo Adriatici, ales din partea Ligii, consilier pentru siguranţă şi fost comandant de poliţie, a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, iar parchetul a deschis o anchetă pentru act de apărare disproporţionat, a transmis agenţia ANSA, citând surse apropiate anchetei.

Victima, lovită de un glonţ în piept, este un marocan de 39 de ani, scrie Agerpres.ro.

Conform presei locale, marocanul molesta o femeie în exteriorul unui bar din Voghera, în apropiere de Padova, când consilierul local a intervenit. După ce acesta a sunat la poliţie, marocanul ar fi început să-l busculeze. Adriatici, care purta un pistol, afirmă că arma s-a declanşat accidental în timp ce el cădea la pământ.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, fost ministru de interne, i-a luat apărarea lui Adriatici, numindu-l 'victima unei agresiuni', care a acţionat 'în legitimă apărare'.

'A replicat accidental printr-un foc de armă care, din nefericire, l-a ucis pe cetăţeanul străin', a spus Salvini înr-o postare video pe pagina sa de Facebook.

În replică, senatorul Partidului Democrat (centru-stânga) Alan Ferrari, ales în parlament din partea regiunii Lombardia, i-a cerut imediat lui Salvini să condamne faptele petrecute. 'Într-o ţară civilizată şi democratică, un consilier nu trage cu arma asupra unei persoane', a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.