Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier local din Miercurea Ciuc a propus testarea în masă a locuitorilor. CLSU a solicitat opinia specialiștilor DSP

test valentin

Un consilier local din Miercurea Ciuc a propus testarea în masă pentru COVID-19 a locuitorilor din oraş şi din zonă, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat opinia specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, în legătură cu oportunitatea şi necesitatea acestui demers, a anunţat, joi, primarul municipiului, Raduly Robert Kalman.

"Doamna consilier dr. Szabo Soos Klara a propus ca să se înceapă testarea la scară largă a populaţiei din oraş şi din zonă. Noi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza solicitării dânsei, am hotărât ca să ne adresăm forului profesional specific în această privinţă, respectiv celor de la DSP, cu această propunere, urmând ca dânşii să se pronunţe în primul rând pe oportunitatea şi necesitatea acestei soluţii şi consultând specialiştii de acolo să găsim, eventual, calea cea mai bună în acest sens", a declarat Raduly Robert, într-o conferinţă de presă online, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Acesta a adăugat că, din punctul său de vedere, nu se poate căuta ceva ce se ştie că nu există, în contextul în care în oraş au fost confirmate doar două cazuri pozitive cu SARS-Cov-2, dar se aşteaptă opinia specialiştilor DSP.

"Eu, ca simplu cetăţean, gândind raţional, nu caut aurul unde nu este, sau nu caut cupru, unde nu este sau nu caut ceva ce ştiu că nu e. Astăzi, din datele pe care le avem, ştim că nu este coronavirus la Miercurea Ciuc şi în zonă. Avem două cazuri pozitive de zile bune, poate chiar de săptămâni deja, imediat trebuie să vă informăm că s-au însănătoşit cele două cazuri. Şi, drept urmare, nu văd de ce ar trebui să facem testare în masă, să căutăm în masă teste pozitive, când ştim că nu există aşa ceva", a opinat primarul municipiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.