Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un controversat deputat olandez se opune venirii unui ministru turc la un miting la Rotterdam

Mevlut Cavusoglu

Deputatul olandez de extrema dreaptă, Geert Wilders, a declarat că se opune participării ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, la un miting la Rotterdam în favoarea referendumului din 16 aprilie privind întărirea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează duminică AFP.

''Ei nu ar trebui să vină şi să se amestece în treburile noastre interne'', a declarat presei Wilders, scrie agerpres.ro.

Guvernul olandez considera vineri ca ''indezirabilă'' desfăşurarea, prevăzută pentru data de 11 martie, a unui miting pro-Erdogan la Rotterdam, organizat de către membri ai importantei comunităţi turce din oraşul-port.

Mitingul pro-Erdogan intervine în plină campanie electorală în Olanda pentru alegerile legislative din 15 martie. Potrivit ultimelor sondaje, Partidul libertăţii (PVV), al lui Wilders, este la egalitate cu Partidul liberal (VVD), al premierului Mark Rutte.

''Dacă aş fi astăzi prim-ministru, i-aş fi declarat - cel puţin până după referendum - pe membrii guvernului turc persona non grata pentru o lună sau două şi nu i-aş fi autorizat să vină aici'', a mai spus Wilders.

Geert Wilders (53 de ani) s-a remarcat în mod deosebit prin luările sale de poziţie virulente împotriva islamului. Dacă va ajunge prim-ministru, Wilders a promis printre altele interzicerea vânzării exemplarelor din Coran, închiderea moscheilor şi a şcolilor coranice, reintroducerea controalelor la frontiere şi interdicţia de intrare a migranţilor proveniţi din ţări musulmane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.