Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un convoi al Crucii Roşii care transportă 500 de refugiaţi din Mariupol a ajuns la Zaporijie

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

Un convoi al Crucii Roşii format din autobuze şi vehicule private care transportă peste 500 de civili care au fugit din Mariupol a sosit în oraşul Zaporijie (sud-estul Ucrainei), a anunţat, miercuri, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), conform CNN.

Grupul condus de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a părăsit oraşul Berdeansk marţi şi a ajuns miercuri în Zaporijie. Cei 500 de civili au fugit singuri din Mariupol, a informat CICR.

”Sosirea acestui convoi în Zaporijie este o mare uşurare pentru sute de oameni care au suferit enorm şi se află acum într-o locaţie mai sigură”, a declarat Pascal Hundt, şeful delegaţiei CICR în Ucraina, conform news.ro.

”Este clar, totuşi, că mii de civili care sunt în prezent blocaţi în Mariupol au nevoie de trecere în siguranţă şi ajutor pentru a intra. Ca intermediar neutru, suntem pregătiţi să răspundem acestui imperativ umanitar odată ce acordurile concrete şi condiţiile de securitate o permit”, a adăugat el.

Atacurile aeriene ruseşti şi lupte grele continuă în oraş, iar majoritatea celor 160.000 de locuitori prinşi în Mariupol nu au curent electric, medicamente, căldură sau apă, potrivit unei actualizări de informaţii publicate de Ministerul Apărării al Marii Britanii miercuri.

CICR a încercat să intre în Mariupol pe parcursul a cinci zile şi patru nopţi şi a reuşit să ajungă la 20 de kilometri de oraş. Condiţiile de securitate de pe teren au făcut, însă, imposibilă intrarea, a mai precizat CICR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.