Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copac rar din Marea Britanie a înfllorit pentru prima dată în ultima sută de ani

latin-wife.com
Copac de spanac mexican

Un copac aparţinând unei specii rare provenite din China a înflorit pentru prima dată într-un parc din Marea Britanie, la peste 100 de ani de când a fost plantat, potrivit Press Association preluat de Agerpres.

Valul recent de căldură se crede că ar fi determinat înflorirea, care s-a produs doar de şase ori de când specia a fost adusă în Marea Britanie.

Emmenopterys henryi a fost adusă pentru prima dată în Europa în 1907 de către renumitul colecţionar de plante Ernest Henry Wilson, dar au trecut 64 de ani până la prima înflorire înregistrată, în grădinile Villa Taranto din regiunea Lacului Maggiore din Italia.

Un copac a fost plantat în Roath Park, lângă centrul oraşului Cardiff, la începutul secolului al XX-lea, dar exemplarul nu a înflorit niciodată până acum.

''Este o privelişte specială. Probabil că am trecut pe lângă acest copac de un milion de ori, dar nu m-am aşteptat să-l văd înflorit şi, cine ştie, se întâmplă atât de rar, poate nu o să-l mai văd niciodată'', a spus Gareth Stamp, paznicul parcului.

Copacul, care aparţine familiei Rubiaceae şi trăieşte în sudul Chinei şi în Vietnam, este probabil cel mai mare de acest fel din Marea Britanie şi primul care a înflorit după exemplarul din Cambridge, în 2012.

Prima înflorire înregistrată a unui copac Emmenopterys henryi în Marea Britanie a avut loc la Wakehurst Place, în West Sussex, în 1987.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.