Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil a provocat stupoare în Germania, aducând o bombă la gradiniţă

AP
politie germania

Un copil a provocat stupoare miercuri în Germania, aducând la grădiniţa sa o bombă din Al Doilea Război Mondial găsită într-o pădure şi determinând poliţia locală să evacueze clădirea, informează AFP. Băieţelul a descoperit această bombă incendiară în timpul unei plimbări în pădurea de lângă oraşul Darmstadt din landul Hessa, în centrul Germaniei, înainte de a o aduce cu el la grădiniţă.

Imediat ce 'obiectul străin' a fost observat pe o etajeră, educatoarele au alertat poliţia 'şi s-au retras cu copiii pe un teren de joacă mai îndepărtat' în aşteptarea echipelor de salvare, a precizat poliţia, care nu a putut oferi mai multe detalii cu privire la vârsta sau sexul copilului. Serviciile de deminare au sosit rapid la faţa locului şi au putut transporta bomba în siguranţă, permiţând reîntoarcerea copiilor în clădire.

Dat fiind că în Al Doilea Război Mondial pe teritoriul Germaniei au avut loc bombardamente intense ale aliaţilor, serviciile de deminare germane sunt nevoite să neutralizeze în mod regulat bombe şi obuze rămase din acea epocă, excavate de pe şantiere de construcţii, în păduri, pe câmpuri sau chiar în grădini. Cea mai mare evacuare cauzată de o astfel de deminare a avut loc în decembrie 2016, când 54.000 de persoane au trebuit să-şi evacueze locuinţele în Augsbourg, în sudul ţării, conform Agerpres. În mai, 50.000 de persoane au fost evacuate la Hanovra, în nord, în timpul neutralizării a trei bombe britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.