Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil de 13 ani a fost arestat sub suspiciunea de diseminare de material terorist

www.reuters.com
police

Poliţia britanică a anunţat miercuri că a arestat un adolescent în vârstă de 13 ani suspectat de comiterea unor infracţiuni teroriste, reţinerea sa având loc în cadrul unei anchete privind distribuirea online de material extremist islamist, informează Reuters.

Băiatul a fost arestat marţi la o adresă din vestul Londrei, sub suspiciunea de diseminare de material terorist. El a fost pus în libertate pe cauţiune între timp până la mijlocul lunii iunie, potrivit Agerpres.

'Deşi este încă foarte rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată pentru o infracţiune de terorism, în ultimul timp am asistat la o creştere îngrijorătoare a numărului de adolescenţi care sunt atraşi spre terorism', a declarat Richard Smith, şeful direcţiei antiteroriste a poliţiei londoneze.

'Ancheta în acest caz rămâne în desfăşurare, dar, mai general, vom lucra îndeaproape cu o serie întreagă de parteneri pentru a încerca să protejăm şi să abatem persoanele tinere şi vulnerabile de la extremism şi terorism', a adăugat el.

În februarie 2021, un adolescent care conducea o grupare neonazistă şi comisese prima sa infracţiune la vârsta de doar 13 ani, a fost condamnat pentru infracţiuni de terorism.

În iulie trecut, un alt băiat de 13 ani a fost arestat şi a recunoscut ulterior că se afla în posesia unor informaţii utile unui terorist.

Poliţia britanică a avertizat că tineri, în special băieţi la vârsta adolescenţei, se radicalizează online şi avansează apoi spre a plănui atacuri teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.