Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil de 9 ani a fost confirmat cu noul coronavirus, după ce s-a prezentat la un centru rezidențial pentru ședința de dializă

googleusercontent.com
coronavirus

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au informat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost declanşată o anchetă epidemiologică la un centru rezidenţial din municipiul reşedinţă după ce un copil a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, luni, s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, pentru şedinţa de dializă, un copil în vârstă de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidenţial pentru copii cu handicap sever, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Copilul este asimptomatic şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi.

"Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacienţii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat şi rezultatul de laborator a evidenţiat că este confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat astăzi (marţi -n.r) o anchetă epidemiologică la centrul rezidenţial din municipiul Iaşi şi a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru şi 45 de la beneficiarii serviciului social. Ancheta este în curs de desfăşurare", precizează comunicatul de presă al DSP Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.