Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil în vârstă de cinci ani, din Congo, a fost ucis de Ebola, în Uganda: Specialiștii se tem că epidemia din Congo s-ar putea extinde rapid

ebola

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile de la Kampala au anunțat miercuri că un băiat în vârstă de cinci ani, originar din Republica Democrată Congo, a decedat în Uganda din cauza Ebola, informează MEDIAFAX.

Băiatul trecuse granița împreună cu familia sa pentru a primi îngrijiri medicale în Uganda. OMS a anunțat pe Twitter că acesta este al treilea caz de Ebola înregistrat în Uganda, iar specialiștii se tem că epidemia din Republica Democrată Congo s-ar putea extinde rapid și în această țară.

„Această epidemie a ajuns la un nivel înfricoșător și nu dă semne că s-ar opri prea curând”, a declarat Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust, o organizație care se ocupă cu cercetarea în domeniul medical. El a adăugat că, deși autoritățile din Uganda sunt pregătite să facă față unei eventuale epidemii, organizațiile internaționale din domeniul sănătății trebuie să fie pregătite pentru apariția mai multor cazuri de Ebola în Republica Democrată Congo și în țările din jur.

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

Autoritățile din domeniu au avertizat în legătură cu o pandemie de Ebola, la doar trei ani după ce ultima astfel de epidemie a ucis peste 11.000 de persoane în Africa de Vest între 2014 și 2016. „Luptăm împotriva unuia dintre cele mai periculoase virusuri din lume într-una dintre cele mai periculoase zone din lume”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Această epidemie este una dintre cele mai complexe probleme de sănătate publică dintre cele cu care ne-am confruntat vreodată. În cazul în care nu facem eforturi comune pentru a pune capăt acestei epidemii, riscăm ca aceasta să se extindă și mai mult și să devină din ce în ce mai agresivă”, a adăugat oficialul.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

Epidemia de Ebola care afectează Republica Democrată Congo nu poate fi ținută momentan sub control și riscă să devină la fel de gravă precum cea care a afectat Africa de Vest între 2014 și 2016, potrivit mai multor experți și reprezentanți ai unor organizații umanitare.

În ultima lună a fost înregistrată cea mai mare creștere a numărului de noi cazuri de Ebola de la începutul epidemiei, iar eforturile de combatere a acestei boli sunt îngreunate de infrastructura de sănătate slab dezvoltată, dar și de conflictele dintre grupările armate din regiune.

Citește și: Ruptură între USR și PLUS? Dan Barna a ocolit răspunsul

Peste 1.600 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola în regiunea North Kivu din Republica Democrată Congo, iar peste 1.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli. La zece luni de la declanșarea epidemiei, numărul de noi îmbolnăviri continuă să crească, iar mortalitatea este de aproximativ 67%, mult mai mare decât în cazul epidemiilor de Ebola anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.