Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil şi un adult din Bucureşti, recuperaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit noaptea în Ceahlău

Mediafax
salvamont

Un copil în vârstă de 12 ani şi un adult de 49 ani, ambii din Bucureşti, au fost recuperaţi de salvamontiştii nemţeni după ce s-au rătăcit, marţi noaptea, în masivul Ceahlău, potrivit Agerpres.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că cei doi se aflau în zona de abrupt de pe partea estică a muntelui, denumită Jgheabul Cascadelor.

 



"Intervenţia de extracţie a celor doi turişti de 49 şi 12 ani, din Bucureşti, s-a finalizat în jurul orei 03,00, când echipa de intervenţie a ajuns cu ei la Cabana Dochia. Când au deviat de la traseu şi cum au ajuns în zona marilor pereţi din acea zonă, e destul de greu de explicat dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strâng datele necesare alcătuirii unui plan de operaţiune, confuz şi uşor incoerent din cauza epuizării fizice", a precizat Raul Papalicef.

 



El a explicat că tehnologia a făcut, din nou, diferenţa, pentru că dispecerul de serviciu a reuşit să îl ghideze pe turist să trimită o locaţie de pe telefonul mobil.

"Pentru echipa de intervenţie a urmat o noapte lungă printre brâne şi pereţi verticali şi numai pregătirea desăvârşită şi cunoştinţele aprofundate asupra zonei au făcut ca o tragedie să fie evitată", a mai spus Raul Papalicef.

 



Cei doi turişti au fost conduşi epuizaţi, dar în siguranţă, la Cabana Dochia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.