Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Un corp ceresc misterios a colorat în verde cerul nopții din Australia

livescience.com
meteorit

Cerul nopții din Australia a fost învăluit de o lumină strălucitoare și de un zgomot puternic cauzate de prăbușirea unui meteorit deosebit de rar, care a avut o nuanță verde neobișnuită. Locuitorii din zonă au fost uimiți și fascinați de acest fenomen cosmic spectaculos., scrie livescience.com.

Camerele de luat vederi de la aeroportul Cairns din Queensland au surprins o înregistrare video a meteoritului care a explodat, cunoscut sub numele de bolide, la ora locală 21:22, pe 20 mai. Imaginile video încărcate pe pagina de Facebook a aeroportului arată o străfulgerare inițială de culoare verde care luminează cerul nopții înainte de o străfulgerare secundară albă.

Imagini suplimentare captate de smartphone-uri, camere de bord și camere de securitate au arătat că flash-ul a fost vizibil până la Normanton, care se află la aproximativ 600 de kilometri vest de Cairns, a relatat The Guardian. Sunetul exploziei a putut fi auzit cel mai clar deasupra orașului Croydon, care se află la aproximativ 100 de kilometri est de Normanton, ceea ce sugerează că meteoritul a explodat undeva deasupra capului.

Roca spațială a fost probabil destul de mică, cu un diametru cuprins între 0,5 și 1 metru, și ar fi putut să se deplaseze cu până la 150.000 km/h (93.000 mph), a declarat pentru The Guardian Brad Tucker, astrofizician la Universitatea Națională Australiană din Canberra. Orice fragmente care s-ar fi prăbușit pe Pământ ar fi fost probabil foarte mici și ar fi fost probabil încă înghețate, a adăugat el.

Străfulgerarea verde neobișnuită a meteoritului care a explodat deasupra orașului Croydon a fost cauzată de o concentrație mare de metale precum fierul și nichelul din meteorit, a declarat Tucker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.