Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un corp de clădire al unei grădiniţe dintr-o zonă defavorizată a Sectorului 4, renovat - Investiţia este de 3,6 milioane de lei

gradinita

Un corp de clădire al Grădiniţei „Panseluţa”, situată în zona Drumul Creţeştilor, una dintre cele mai sărace zone din Bucureşti, a fost reabilitat, fiiind inaugurat luni. Grădiniţa va intra în reţeaua unităţilor de învăţământ începând cu debutul noului an şcolar şi va putea găzdui aproximativ 150 de copii, potrivit news.ro.

Primăria Sectorului 4 a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că primarul Daniel Băluţă a inaugurat noul corp de clădire al Grădiniţei „Panseluţa”, situată în zona Drumul Creţeştilor, una dintre cele mai sărace zone din Bucureşti.

“Grădiniţa va intra în reţeaua unităţilor de învăţământ începând cu debutul noului an şcolar şi va putea găzdui aproximativ 150 de copii proveniţi din familii nevoiaşe ce locuiesc de ani buni la limita subzistenţei”, a anunţat Primăria Sectorului 4.

Costul investiţiei a fost de 3.593.106,71 lei cu TVA inclus (1.181.689,04 lei provenind de bugetul naţional, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, iar diferenţa de la bugetul local: 2.441.417 lei). Lucrările au constat în: modernizarea spaţiilor de învăţământ, reabilitarea termică a clădirii, refacerea acoperişului, refacerea sistemului de apă şi canalizare din incinta grădiniţei, refacerea sistemului de încălzire, lucrări specifice obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi a autorizaţiei de funcţionare, amenajarea curţii, atât a spaţiului verde, cât şi a terenului de joacă, refacerea gardului perimetral.

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

“Finalizarea noii grădiniţe vine după ce în urmă cu un an, Primăria Sectorului 4 a demarat un amplu proiect de incluziune socială în cartierul din Aleea Nehoiu şi Drumul Creţeştilor, una dintre cele mai sărace zone din Bucureşti. Scopul proiectului a fost creşterea nivelul de trai şi o mai bună integrare în societate pentru sutele de familii care trăiesc la limita subzistenţei”, a mai precizat sursa citată.

Primarul Daniel Băluţă a declarat că indiferent de etnie, de condiţia socială, de venituri, administraţia locală este obligată să ofere comunităţii acces corect şi total la beneficiile civilizaţiei.

“Nu putem spune că oamenii sunt egali, dacă nu avem grijă în mod egal de ei. Nu putem împărţi Bucureştiul şi nici Sectorul 4 în oameni care se bucură de civilizaţie şi în zone lipsite de perspectivă. Astăzi, prin inauguarea acestei grădiniţe, arătăm că putem să oferim speranţă, să oferim realitate, să arătăm că se poate şi că nu lăsăm pe nimeni în urmă, că nu vom mai permite să lăsăm pe nimeni să sufere. Copiii noştri au dreptul de a merge la şcoli sigure, dotate corespunzător. Nu putem tolera diferenţele de dezvoltare uriaşe, pe care le regăsim astăzi între cartierele noastre. Vreau să punem capăt în Sectorul 4 oricărei discriminări. Indiferent de etnie, de condiţia socială, de venituri, administraţia locală este obligată să ofere comunităţii acces corect şi total la beneficiile civilizaţiei. Trebuie să avem cu toţii încredere şi împreună vom reuşi, aşa cum astăzi suntem parte a unui proiect european, pentru că Europa ne oferă sprijin şi soluţii pentru a reduce aceste decalaje de dezvoltare ce există la nivelul Bucureştiului,” a declarat Daniel Băluţă.

Primăria Sectorului 4 a mai punctat că regenerarea urbană a zonei este unul din dezideratele Strategiei de Dezvoltare a Sectorului 4, iar investiţiile s-au concentrat pe următoarele direcţii:

Realizarea complexului educaţional dezvoltat prin Programul Operaţional Regional în incinta fostului Colegiu Tehnologic „Miron Nicolescu”, din Bulevardul Metalurgiei nr. 89. Aici, au fost create spaţii pentru a primi de la preşcolari până la liceeni, un centru multifuncţional modern, cantină şi spaţii de cazare total utilate şi îmbunătăţite.

Reabilitarea blocurilor de locuinţe sociale din zonă – reabilitarea şi modernizarea a 288 de locuinţe sociale în care locuiesc aproximativ 700 de persoane;

Reabilitarea şi modernizarea grădiniţei inaugurate astăzi, ce va deservi numeroasele familii cu o situaţie materială şi financiară deficitară, cu o situaţie locativă precară şi cu un nivel de educaţie scăzut, precum şi numeroşi copii aflaţi în situaţia de abandon şcolar si cu risc crescut de părăsire timpurie a şcolii;

Modernizarea infrastructurii rutiere şi a spaţiului public urban – în cadrul acestui proiect vor fi modernizate două străzi, amenajate două terenuri/ spaţii de joacă pentru copii şi construirea unui spaţiu urban de recreere şi petrecere a timpului liber;

Construirea unei clădiri cu funcţiunea Centru de zi – construirea unui centru de zi destinat tuturor persoanelor aflate în dificultate cu scopul de a preveni abandonul şcolar, instituţionalizarea copilului, excluziunea sociala si de a oferi acces gratuit la servicii de consiliere, activităţi de asistenţă juridica, programe tip scoală după scoală sau programe de inserţie de piaţa muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.