Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut medic dă cărțile pe față și povestește o întâmplare horror: 'S-a ales praful'

alerta

Un cunoscut medic de la Spitalul Clinic Colțea și de la Alianța Medicilor trage un semnal de alarmă. După decesul prematur, la doar 44 de ani, al marelui fotbalist Daniel Prodan ies din nou la iveală marele probleme din sistemul medical. Letiția Veronica Coriu lansează un semnal de alarmă și spune că sistemul medical este la pământ. Mai mult, medicul face o dezvăluire halucinantă întâmplată cu doar câteva ore în urmă.

Citește și: Dacian Cioloş, 'tăvălit', în direct, de Traian Băsescu: 'Zero e gaura de la covrig'

"Astazi, in drum spre casa, pe Mosilor, o masina intrase pe contrasens, era oprita langa trotuarul opus, geamuri sparte, un barbat inconstient la volan, fara marca traumatica. Am oprit, am vazut un politist care incerca sa dirijeze soferii curiosi, un paramedic care montase un pulsoximetru, barbatul in coma avea saturatie buna, puls 100, dar filiform. Paramedicul nu avea posibilitati de montare cateter venos periferic (nu avea in dotare). Asteptand Ambulanta SABIF, eu si inca o anestezista de la Bucur, care se oprise si ea, atrasa acolo de gramada de lume, cu mainile goale, urmaream daca omul intra in stop cardiac sau nu. Ca sa incepem masajul cardiac... Nu aveam de nici unele la noi...In zece minute vine Ambulanta SABIF tip B, cu asistenta. Punem omului branula, il scoatem din masina, il urcam in ambulanta. Punem perfuzie, omul inca comatos, se asteapta inca Ambulanta cu medic, tip C, trec inca vreo zece minute, vine tot una tip B, cu a doua asistenta......bine asa...omul se mai vigilizeaza parca, dupa perfuzie, asistentele iau glicemia 40 mg/dl, incepe perfuzia cu Glucoza, injecteaza glucoza 33%...omul incepe sa articuleze ca e diabetic...Ambulanta cu medic Tip C tot nu ajunge...se fac cam 40 minute deja.....Dupa un frison, care a cedat singur, bine Doamne ca nu a intrat in convulsii...devine mai cooperant...il lasam stabil...

Citeşte şi: Traian Băsescu a EXPLODAT la România TV: 'Kovesi e parţial însărcinată! Nu ajungea aici fără Coldea'

Plec acasa cu un gust amar...amar...amar... NU mai sunt medici in Serviciul de Urgenta domnilor...poate sa vi se intample oricui, in mijlocul Bucurestiului, orele dupaamiezii, sa aveti nevoie de doctor in cinci minute sa va resuscite si sa beneficiati doar de sprijinul unei populatii inimoase, un paramedic cu mainile goale, si doua asistente cu o branula si un perfuzor care nu au voie sa injecteze mare lucru (un anticonvulsivant, de exemplu, in cazul de fata, omul ar fi putut face convulsii)...", scrie medicul pe facebook.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Și asta nu e tot. Coriu îi face praf pe politicieni, dar îi atrage atenția și lui Alis Grasu de la ambulanță. "Domnilor Politicieni...s-a ales praful...Ati alungat medicii...medicii de pe Ambulanta sunt aproape inexistenti... Asistentele acelea erau sub presiune, stresate...le-ati pus prea multe pe umeri...oamenii erau ca la urs...ochii pe fiecare gest, sa nu cumva sa greseasca...ma mir cum de mai lucreaza...pentru cativa lei cati primesc de la statul roman...salveaza vieti, fara doctori langa ele...soferul era superinstruit medical...simtise in aer hipoglicemia severa... Asa mai supravietuieste cate un accidentat...datorita acestor oameni...

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

PS: Acasa pe Realitatea TV, se anunta ca la domnul fotbalist Daniel Prodan nu a putut ajunge ambulanta cu medic...SABIF are in jur de 70 de echipaje cu medic si nu a putut ajunge nici unul.... Alice Grasu dand asigurari, vorbind de deficit...NU v-ati saturat doamna doctor sa dati asigurari pentru nenorocirea de zi de zi?", a mai scris medicul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.