Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut medic de la Spitalul Elias, acuzat de malpraxis

medic

Opt ani a aşteptat o mamă să înceapă ancheta oficială împotriva unui ginecolog din Bucureşti, pe care îl acuză că i-a omorât de două ori copilul. Doctorul nu şi-ar fi dat seama că trebuie să îi facă cezariană, iar bebeluşul s-a născut mort. Deşi resuscitat, nu a mai fost copil normal. A rămas cu sechele şi s-a prăpădit săptămâna trecută, iar astăzi doctorul a fost pus sub acuzare.

Camelia Mărciulescu a născut primul ei copil în octombrie 2008 la Maternitatea Elias din Bucureşti. Are documente medicale care arată că sarcina a decurs normal şi spune că din cauza medicului de gardă şi-a pierdut băiatul. În timpul travaliului, doctorul nu s-a interesat de starea ei şi a fătului, povesteşte mama.

„Dacă domnul doctor Tutunaru ar fi intervenit mai devreme sunt convins că copilul ar fi avut un alt destin,” declară Dan Tătăru, avocatul mamei, potrivit digi24.ro.

Traian Băsescu, ATAC DUR la adresa Ambasadorului SUA: Cum își permite...

Ginecologul a fost chemat joi la poliţie şi anunţat că este oficial suspectat de vătămare corporală gravă, dar insistă că nu este vina lui.

„Nu înţelegeţi că dacă există o problemă înainte de naştere care nu poate fi determinată, în timpul unei naşteri se poate întâmpla chestia asta,” spune Dan Tutunaru, medic ginecolog Spitalul Elias.

Mama copilului a aşteptat opt ani momentul în care plângerea ei penală va avea efect. Nu a cedat deşi ancheta i-a pus serios nervii la încercare.

„IML-ul este cel care ne-a ţinut pe loc ani de zile. Pentru că a întârziat foarte mult emiterea expertizei medico-legale,” adaugă Camelia Mărciulescu, mama copilului.

Ancheta dramei din familia Mărciulescu mai are nevoie de timp. Procurorii au cerut medicilor legişti să verifice dacă moartea copilului a fost provocată de neglijenţa ginecologului, aşa cum crede mama băiatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.