Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut profesor universitar, fost rector, a fost CONDAMNAT: Face PUȘCĂRIE pentru fraudarea situației școlare, alții 3 au luat cu suspendare

inchisoare puscarie gratii

Fostul rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi, Sorin Bocancea, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, în timp ce alţi trei profesori au primit pedepse de până la trei ani de închisoare, fiind acuzaţi că au intervenit în fraudarea situaţiei şcolare a unui student. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Iaşi adecis luni condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu executare în cazul fostului rector al Universităţii Petre Andrei din Iaşi, Sorin Bocancea, care a fost judecat pentru favorizarea făptuitorului, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Citește și: A fost prins! Ce avere are pedofilul din Drumul Taberei și unde lucra acesta

Fostul prodecan al Facultăţii de Drept al aceleiaşi universităţi, Florin Drugă, a fost condamnat la trei ani de închisoare, profesorul Cristian Antonie Bocancea a primit un an şi opt luni de închisoare, în timp ce un alt profesor, Mark Bucuci a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu amânare.

Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.

Citește și: Se anunță un nou val de scumpiri: Care sunt cauzele și prețul căror alimente se va majora

Procurorii DNA susţin că, în perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Florin Dan Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, a pretins de la un student 18.900 de lei, în vederea înscrierii în anul al treilea de studii.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta nu a susţinut examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi.

Citește și: Vești bune pentru românii din această țară! Ce beneficii au persoanele cu salariul mai mic de 1 000 de euro

Rectorul de atunci al Universităţii Petre Andrei din Iaşi Sorin Bocancea a declarat pentru News.ro că banii solicitaţi de profesorul Drugă reprezentau taxele restante pe care studentul nu le achitase la timp şi că „nicidecum nu e vorba de mită”.

Sorin Bocancea a mai afirmat că totul este o neînţelegere şi că procurorii DNA nu cunosc sistemul de promovare al anilor de studiu în baza creditelor.

Citește și: Decizie fără precedent la BNR: Ce se va întâmpla cu dobânzile

Rectorul Sorin Bocancea i-ar fi determinat pe alţi doi profesori din cadrul universităţii, Mark Bucuci şi Cristian Bocancea, să treacă note fictive în catalog la şase materii fără ca studentul care l-a mituit pe prodecanul Facultăţii de Drept să susţină examenele respective, susţin procurorii DNA Iaşi.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, rectorul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, Sorin Bocancea, a refuzat să predea anchetatorilor cataloagele aferente anului I de studii al Facultăţii de Drept, împiedicând şi îngreunând cercetările în dosarul respectiv.

Citește și: Este oficial! Un cunoscut hipermarket se închide – Ce se va întâmpla cu angajații .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.