Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut restaurant de pe litoral a fost închis de ANPC - Alimente expirate de trei ani, un client a ajuns la spital

captura YouTube
ANPC controale

Restaurantul Moessia din Vadu a fost închis de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, fiind găsite produse alimentare şi materii expirate chiar şi de trei ani, iar verificarea a avut loc după ce un consumator a mâncat ton la această unitate şi a ajuns la spital, peştele respectiv fiind expirat de câteva luni.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni, notează news.ro.

Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate, iar conform declaraţiilor angajatului au fost achiziţionate refrigerate şi congelate în camera de congelare.

Comisarii ANPC au mai găsit produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022, fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare, preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost cloramină expirată, ouă neigenizate lângă fructe, materiile prime erau depozitate direct pe paviment, în camera de congelare erau produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic.

Horia Constantinescu a mai declarat că restaurantul Moessia a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Totodată, a fost găsită peste o tonă de produse neconforme şi a fost sigilată camera de congelere cu produse expirate.

Şeful ANPC a mai menţionat că pentru cantitatea de produse neconforme va fi făcută sesizare penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.