Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut senator american îi îndeamnă pe ruși să-l asasineze pe Vladimir Putin

Facebook Lindsey Graham
Lindsey Graham

Senatorul  republican Lindsey Graham a declarat joi seară că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie asasinat de propriul său popor, sugerând că aceasta ar fi singura modalitate de a pune capăt crizei generate de invazia rusă a Ucrainei, transmite The Wall Street Journal.

Graham a făcut afirmația în timpul unei apariții la emisiunea lui Sean Hannity de la Fox News. Apoi a repetat comentariul pe Twitter, făcând referire atât la trădătorul lui Iulius Caesar, cât și la arhitectul unui complot nereușit din 1944 de a-l ucide pe Adolf Hitler.

"Există un Brutus în Rusia? Există un colonel Stauffenberg mai de succes în armata rusă?", a intrebat el. „Singurul mod în care se termină asta este ca cineva din Rusia să-l elimine pe tipul ăsta. Ai face țării tale – și lumii – un serviciu grozav”.

Într-un tweet ulterior, el a adăugat: „Singurii oameni care pot rezolva acest lucru sunt poporul rus. Ușor de spus, greu de făcut. Dacă nu vrei să trăiești în întuneric pentru tot restul vieții, să fii izolat de restul lumii, într-o sărăcie extremă, trebuie să faci un pas în față.”

Graham a servit mai mult de trei decenii ca avocat în U.S. Air Force, în serviciu activ și apoi în rezervă. El este văzut ca o voce influentă în cadrul Partidului Republican în problemele militare și de politică externă.

Ambasada Rusiei la Washington a cerut explicații oficiale în urma declarațiilor senatorului Graham.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.