Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cutremur de 5 grade resimţit în Puerto Rico: Nu au fost victime sau pagube materiale

facebook.com
cutremur seism

Un cutremur cu magnitudinea 5 grade şi cu epicentrul la 22 kilometri sud-est de localitatea portoricană Guanica s-a simţit marţi în întreaga insulă fără să provoace victime sau pagube materiale, relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 7 km şi nu a fost emisă alerta de tsunami pentru Puerto Rico şi Insulele Virgine.

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

În data de 7 ianuarie un cutremur cu magnitudinea 6,4 grade s-a soldat cu moartea unei persoane şi sute de structuri avariate, după ce în ajun se înregistrase un alt seism de 6,5 grade.

Guvernatoarea insulei, Wanda Vázquez, asigurase atunci că este vorba de o situaţie în care Puerto Rico "nu mai fusese expus în ultimii 102 ani" şi un lucru pe care "nu îl putem prevedea". Guvernatoarea a deblocat 130 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectaţi şi a activat Garda Naţională.

Potrivit lui Pablo Ojeda, directorul pentru Patrimoniul Istoric şi Cultural (ICP) din Puerto Rico, 90 % dintre clădirile istorice au fost afectate de mişcarea telurică din 7 ianuarie. De atunci, jumătate din centrele comerciale din sud-vestul insulei, principal zonă afectată de seria de seisme, sunt pe punctul de a-şi închide porţile.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Replicile cutremurului cu magnitudinea 6,4 din 7 ianuarie vor fi resimţite o perioadă lungă de timp, deşi cu o frecvenţă scăzută, potrivit ultimului buletin publicat de USGS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.