Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cutremur de 6,1 grade a zguduit insulele Kermadec, un arhipelag situat la nord de Noua Zeelandă

Shutterstock
cutremur seism

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit luni Insulele Kermadec, un arhipelag situat la nord de Noua Zeelandă, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale grave sau victime sau să emită o alertă de tsunami, transmite EFE.

Seismul s-a produs la ora locală 22:18 (9:18 GMT), epicentrul fiind situat în Oceanul Pacific, la 374 de kilometri adâncime sub fundul mării, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume, informează Agerpres.

Cutremurul a avut loc la 956 de kilometri sud-vest de Ohnua, în insula Tonga, ţară insulară din Oceanul Pacific, şi la 997 de kilometri nord-est de oraşul Whangarei, situat în extremitatea nordică din Noua Zeelandă.

Arhipelagul Kermadec, aflat între Noua Zeelandă şi insulele Tonga, nu este locuit, cu excepţia personalului de la baza permanentă de pe insula Raoul, unde este amplasată o staţie meteo şi de radio.

Noua Zeelandă se află în zona faliei dintre două plăci tectonice şi înregistrează aproximativ 14.000 de cutremure în fiecare an, dintre care între 100 şi 150 sunt suficient de puternice pentru a fi simţite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.