Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un danez judecat în Finlanda a fost achitat din lipsă de probe, după 34 de ani de la o presupusă crimă

pxhere.com
steag Finlanda

Un danez judecat în Finlanda pentru presupusa ucidere, în urmă cu 34 de ani, a unui tânăr german pe un feribot în Marea Baltică a fost achitat miercuri din lipsă de probe, transmite AFP.

Potrivit tribunalului din oraşul Turku, din sud-vestul Finlandei, acuzarea ''nu a reuşit să dovedească faptul că acuzatul era singura persoană care a avut ocazia şi posibilitatea de a comite crima''.

Herman Himle, un cercetaş în vârstă de 18 ani la data comiterii faptelor, a pledat nevinovat la acuzaţiile de ucidere a lui Klaus Schelkle (20 de ani) şi de tentativă de ucidere a prietenei acestuia, Bettina Taxis (22 de ani), în zorii zilei de 28 iulie 1987, pe feribotul 'Viking Sally' care făcea legătura între Stockholm şi Turku.

Schelkle şi Taxis, studenţi din fosta Germanie Occidentală, se aflau într-o călătorie în ţările nord-europene când au fost descoperiţi într-o zonă de dormit, pe puntea superioară a feribotului, având răni grave la nivelul capului. Klaus Schelkle a decedat în timpul transportării sale la spital, informează Agerpres.ro.

Tribunalul a condamnat statul finlandez la plata unei indemnizaţii a acuzatului pentru proces, pentru o sumă de 3.000 de euro.

Poliţia finlandeză, care a interogat toate persoanele aflate la bordul feribotului 'Viking Sally' la sosirea la Turku în 1987, nu a reuşit să elucideze acest caz, în special din cauza lipsei probelor ADN.

Însă în septembrie anul trecut, autorităţile au anunţat că au identificat un suspect, după ce au primit noi informaţii în 2016.

'Viking Sally' este fostul nume al feribotului MS Estonia, care a naufragiat în 1994 în timpul unei traversări între Estonia şi Suedia, unul dintre cele mai grave accidente navale din secolul XX, soldat cu 852 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.