Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat al opoziţiei din Kosovo a fost condamnat la închisoare pentru atacul cu grenadă asupra Parlamentului, de anul trecut

ciocanel judecator

Patru opozanţi din mişcarea Vetëvendosje (Autodeterminare), dintre care un deputat, au fost condamnaţi vineri la pedepse cu închisoarea pentru "terorism", fiind consideraţi vinovaţi pentru aruncarea unei grenade asupra Parlamentului, în 2016, transmite AFP. Purtătorul de cuvânt al Vetëvendosje (stânga naţionalistă) şi deputat, Frashër Krasniqi, a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, opt ani de închisoare. El a denunţat o "afacere politică orchestrată" împotriva lui şi a colegilor săi, conform Agerpres.

El a rămas în detenţie, la fel ca şi ceilalţi doi bărbaţi condamnaţi, în timp ce o femeie, care a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, a fost eliberată. Grenada nu a provocat decât pagube uşoare parlamentului. La acel moment, Vetëvendosje se opunea unui acord de delimitare a frontierei cu Muntenegru, negociat cu Podgoriţa de guvernul precedent, document neratificat încă de parlamentul kosovar.

Şase opozanţi au fost arestaţi pentru atacul contra Parlamentului şi alte două acţiuni de aceeaşi natură. Unul dintre ei a fost eliberat rapid, în timp un altul, Astrit Dehari, un student la medicină de 26 de ani, a murit în detenţie în circumstanţe calificate drept "suspecte" de către justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.