Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat din Rusia acuză Moldova: 'Încearcă să pună mâna pe Transnistria'

militari transnistria

Prim-vicepreşedintele comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică şi relaţii cu compatrioţii, Konstantin Zatulin, a condamnat "încercările Moldovei de a pune mâna pe Transnistria".

Zatulin a apreciat că aceasta este "nimic altceva decât încercări ale celor săraci de a jefui un vecin bogat", transmite presa din Republica Moldova.

După cum transmite Infotag, el a făcut o asemenea declarație ziarului "Vzglead/ Взгляд", comentând discursul şefului MAEIE, Nicu Popescu, la Consiliul miniştrilor de Externe al OSCE de la Stockholm, care a calificat din nou drept "ilegală" prezenţa trupelor şi armamentului ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova.

"Prezenţa trupelor noastre în regiune este legată de îndeplinirea misiunii de menţinere a păcii.

Aceasta este forţa care reţine de aproximativ 30 de ani conflictul transnistrean de la o dezvoltare catastrofală.

Prin declaraţia sa, Ministerul de Externe al Republicii Moldova discreditează aflarea forţelor noastre de menţinere a păcii în Transnistria şi starea actuală de pace a relaţiilor.

Deşi, din punctul meu de vedere, cei care doresc să polemizeze pe această temă ar trebui să fie recunoscători pentru faptul că, conflictul, deşi nu este soluţionat, rămâne a fi stins", a spus "vechiul prieten al Transnistriei", cum este numit Zatulin la Tiraspol.

În opinia sa, "actualele autorităţi ale Moldovei amplifică tensiunea în relaţiile cu Transnistria, ceea ce se exprimă prin măsurile de restricţii şi blocaj pe care Chişinăul le introduce împreună cu Ucraina".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.