Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat liberal acuză: Măsuri discriminatorii ale Guvernul PSDragnea

gigel stirbu

Deputatul PNL Gigel Ştirbu iese la atac şi vine cu critici dure la adresa Guvernului. Într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE, liberalul susţine că Executivul discriminează şi lasă fără venituri mai multe ONG-uri, după decizia de a creşte cota de impozit pe care românii o pot dona pentru susţinerea organizaţiilor.

Citeşte şi: Gafă de PROPORŢII în instituţia 'patronată' de Carmen Dan: Ministerul de Interne sărbătoreşte de Paşte...Crăciunul

"Guvernul PSDezastru a încercat să dreagă busuiocul pentru a repara un efect negativ al revoluției fiscale emise tot de acesta, printr-o altă ordonanță de urgență. Astfel, noul normativ prevede creșterea de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit pe care românii o pot dona pentru susținerea ONG-urilor, pentru că  prin scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%, s-au redus mult sumele care puteau fi donate ONG-urilor.

Deși măsura pare a fi una bună, în mod real, Guvernul discriminează și lasă fără venituri organizatiile din educație, cultură, mediu și sănătate. De această cotă majorată, de 3,5%, pot beneficia doar entitățile nonprofit si unitățile de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, adică doar 10-11% dintre ONG-urile sociale. Practic, din 88.650 ONG-uri înregistrate, doar 1.168 au servicii sociale acreditate, deci de noua măsură pot beneficia doar 1,3% din totalul organizațiilor.

Ce nu este de înțeles este faptul că dacă ministrul de finante, Eugen Orlando Teodorovici, a consultat acum trei luni ONG-urile care au cerut majorarea cotei care poate fi redirecționată din impozitul anual pe salarii si pensii către organizații, pentru a compensa pierderile suferite dupa ce impozitul pe venit a scazut de la 16% la 10% și a declarat că  statul trebuie să le sprijine activitățile,  de ce a emis un OUG discriminatoriu? De ce au fost ignorate ONG-urile din domeniul social neacreditate, cele din sănătate (care au înființat secții în spitale, au vindecat mii de copii bolnavi), din educație, mediu, cultură, numai el poate răspunde.

Sau este o ordonanță dată cu dedicație? În scurt timp, vom afla!", susţine deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.