Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PAS consideră că procesul de negocieri cu Tiraspolul sub egida OSCE este o `capcană` pentru Moldova

http://alegeri.md/
oazu nantoi

Deputatul din Partidul acţiune şi solidaritate (PAS) Oazu Nantoi consideră că procesul de negocieri cu Tiraspolul sub auspiciile OSCE este o "capcană" pentru Moldova. Potrivit "INFOTAG", el a scris despre aceasta pe reţelele de socializare.

"Rusia nu s-a opus prelungirii mandatului Misiunii OSCE în Republica Moldova care expira la 30 iunie curent! Rusia a acceptat, în cadrul Consiliului permanent al OSCE, prelungirea mandatului până la finele anului! Ce e drept, cu o singură condiţie - dacă până la finele anului 2023 nu vor avea loc progrese în formatul de negocieri "5+2", atunci Misiunea OSCE în Republica Moldova îşi va da duhul", notează deputatul.

Nantoi consideră că "Misiunea OSCE în Republica Moldova este o piesă-componentă a capcanei pe care o numim eufemistic "procesul de negocieri", în care Chişinăul se bălăceşte neputincios cam de prin 21 iuluie 1992, când, la Moscova, a fost semnat "Acordul cu privire principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea nistreană a Republicii Moldova".misiunea OSCE în Moldova este parte integrantă a unei capcane numită "procesul de negociere", în care Chişinăul "s-a zdruncinat neputincios încă din aproximativ 21 iulie 1992, când "Acordul privind principiile reglementării paşnice a conflictul armat".

"Astăzi pare neverosimil ca Ucraina să accepte să se aşeze la masa de negocieri în formatul "5+2", alături de Rusia şi Misiunea OSCE în calitate de "mediatori". Dar, se vede că Rusia, pentru orice eventualitate, a avut grijă să prelungească existenţa Misiunii OSCE în Republica Moldova - piesă-componentă a capcanei intitulate "procesul de negocieri". Azi poporul şi armata Ucrainei luptă cu agresorul rus şi, atâta timp cât Ucraina luptă, nu poate fi vorba de "anumite progrese" în formatul "5+2". Totuşi, în toată afacerea aceasta mai există un actor - Republica Moldova. Din momentul când ne-am pornit spre UE, cum procedăm cu capcana?", se întreabă deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.