Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PMP solicită majorarea cuantumului burselor pentru studenții etnici români, care studiază în afara granițelor

gds.ro
bani

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, solicită majorarea cuantumului burselor pentru studenții etnici români, care studiază în afara granițelor, la 578 de lei pentru licență și 1.156 lei pentru cursurile de masterat, potrivit Mediafax.

“Bursele studenților etnici români pot reprezenta inclusiv un proiect strategic pentru România, având în vedere că, într-o mare măsura, contribuie la apropierea de țara-mamă și la păstrarea identității românești a comunităților noastre din afara granițelor. Am solicitat ministrului interimar să reconsidere creşterea cuantumului burselor acordate studenţilor bursieri etnici români la valoarea bursei minime acordate studenților români din țară. O valoare echitabilă a bursei ar însemna 578 de lei pentru studenţii care urmează programe de studii de licenţă şi 1.156 de lei pentru studenţii care urmează programe de studii de masterat, față de 300 de lei și, respectiv, 350 de lei valoarea actuală”, a transmis deputatul Constantin Codreanu, într-un comunicat de presă.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Potrivit legii în vigoare,bursa de studiu pentru elevi și studenți care urmează cursuri de licență este de 300 de lei, iar pentru masteranzi, medici aflați la specializare și cursanți aflați la cursuri de specializare.perfecționare postuniversitare este de 350 de lei.

"Accentuez faptul că legislaţia în vigoare arată că nicio bursă oferită studenţilor care urmează programe de studii de licenţă din România nu poate fi mai mică de 578 lei şi mai mică de 1.156 lei pentru studenţii care urmează programe de studii de masterat. Este evident că, în cazul etnicilor români din afara granițelor țării, se creează o situație discriminatorie. Voi colabora în continuare cu instituțiile responsabile pentru a găsi o soluție viabilă și în acest caz", mai notează Constantin Codreanu.

Potrivit comunicatului transmis de Constantin Codreanu, deputaul PMP l-a interpelat pe ministrul interimar al Educației , în legătură cu subfinanțarea acestui tip de burse. Vizați sunt bursieri etnici români din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Albania, Republica Macedonia de Nord și alte state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.