Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL demisionează din Parlament pentru o funcție la Ministerul Mediului: 'Este o decizie bine cântărită'

demisie

Deputatul PNL Sorin Banciu demisionează din Parlament pentru a prelua funcția de secretar de stat la Mediu, însă anunță că a depus o o propunere legislativă care vizează introducerea educaţiei ecologice în şcoli.

„Mi-am depus astăzi (luni - n.r.) demisia din funcţia de deputat pentru a-mi prelua mandatul de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Este o decizie bine cântărită, pe care am luat-o considerând că experienţa acumulată de mine până în prezent în domeniul protejării mediului va fi valorificată mai bine în cadrul Executivului”, transmite, luni, Ionuț Sorin Banciu.

VIDEO | Marcel Ciolacu solicită Guvernului să vină în Parlament cu PNRR: 'Nu este planul unui partid sau al unei coaliţii'

El precizează că îl ultima zi de mandat ca deputat a depus o propunere legislativă care vizează introducerea educaţiei ecologice în şcoli.

„O Românie verde nu poate să fie decât o Românie educată, pentru că problemele de mediu nu se pot rezolva doar de către autorităţi, ci avem nevoie de un efort al întregii societăţi şi de înţelegerea profundă a impactului pe care fiecare activitate individuală o are asupra planetei. Trebuie să devenim mult mai conştienţi atunci când facem alegeri individuale, simple, de la modul în care ne hrănim, călătorim şi până la cum ne construim şi ne încălzim locuinţele. Iar toate aceste comportamente se formează prin educaţie. Cu cât mai devreme, cu atât mai eficient. Speranţa mea este ca tinerii să le transmită inclusiv părinţilor şi bunicii lor respectul şi grija faţă de natură”, adaucă Banciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.