Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PNL îi trimite o scrisoare deschisă ministrului Educației: Ce îi cere

sorin campeanu

Deputatul PNL Radu Zlati i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. Zlati îi cere ministrului o modificare a sistemului național de învățământ după rezultatele de la ultimele examene școlare.

”Domnule Ministru,

În urma semnalelor venite dinspre societatea civilă, dar și a analizei proprii, consider că sistemul actual de evaluare națională la sfârșitul unui ciclul școlar este inadecvat situației precare în care se află învățământul preuniversitar românesc.

Examenele naționale ar trebui să fie o oglindă a școlii românești, să măsoare cunoștințele, abilitățile și deprinderile dobândite pe parcursul unui ciclu școlar și să realizeze o ierarhie pe cât posibil obiectivă a absolvenților în vederea accesului la o formă superioară de învățământ. Atât Examenul Național de la sfârșitul gimnaziului, cât și examenul de Bacalaureat de la sfârșitul liceului eșuează în a atinge în proporții satisfăcătoare toate obiectivele prezentate mai sus, din punctul meu de vedere – și nu sunt singurul care a ajuns la această concluzie.

În consecință vă rog, domnule Ministru, să prezentați cadrelor didactice, societății civile și nu în ultimul rând comisiilor parlamentare de specialitate, un raport din partea Ministerului pe care cu onoare îl conduceți, asupra ambelor examene naționale. Raport care să cuprindă analiza rezultatelor acestora prin raportarea lor la rezultatele obținute de către absolvenți pe parcursul precedenților ani de studiu, diagnoza sistemului de evaluare în învățământul preuniversitar românesc, precum și viziunea dumneavoastră în legătură cu modificarea acestui sistem în cadrul unei noi Legi a Educației Naționale.

În lipsa unui astfel de raport, ca punct de plecare pentru o discuție publică centrată pe evaluarea elevilor din învățământul preuniversitar, mă tem că orice încercare de a realiza o reformă viabilă în învățământul românesc este sortită unui eșec, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte tentative de până în prezent.”, scrie deputatul Radu Zlati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.