Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD a demisionat din Parlament: 'Nu mai vreau să fiu umilit'

demisie exit

PSD mai pierde încă un parlamentar, după ce deputat de Iaşi Constantin Adăscăliţei şi-a înaintat marţi demisia din Parlament. Acesta afirmă că a făcut acest gest după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe când era consilier județean în 2009, decizie pe care o consideră abuzivă.

"Mi-am înaintat demisia din Parlament începând cu sesiunea din 2016, 1 februarie, dat fiind mai multe situaţii care s-au ivit în ultima perioadă. Agenţia Naţională de Integritate a insistat să pună în aplicare un raport rămas definitiv acum 3 ani, sigur eu îl consider abuziv, dar, sincer să fiu, am ajuns la un moment la care nu mai vreau să fiu umilit, nu mai vreau să aud de atâtea restricţii, de atâtea repercusiuni, din cauza cărora, practic, în ultimii ani nu am mai avut timp să mă ocup nici de mine, nici de mediul sportiv, nici de framilie, ş.a.m.d.", a declarat Adăscăliţei la Radio Iaşi.

Vezi şi: Senator UNPR, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

Deputatul a mai declarat pentru postul nostru de radio că se retrage din viața politică și nu va mai candida pentru nici o funcție la alegerile de anul viitor. "Nu mai iau în calcul acest lucru. Vreau să mă întorc în mediul de afaceri care m-a consacrat, în mediul sportiv, să am grijă de familie pentru că, repet, prea multe restricţii, prea multe repercusiuni din cauza acestor modalităţi de interpretare a Agenţiei Naţionale de Integritate a ceea ce numesc ei incompatibilitate", a mai precizat Adăscăliţei.

În raportul ANI din iunie 2012 se arată că Adăscăliţei, în calitatea sa de consilier judeţean în 2009, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat a încheiat un contract cu o societate comercială al cărei unic acţionar era Consiliul Judeţean Iași.

În luna iulie 2015, într-un alt dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţie, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoane, în formă continuată (16 acte) şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.

Vezi şi: Colonel de la Secretariatul General al Guvernului, reţinut de DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.