Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD acuză: Doar naționaliștii eurosceptici sunt împotriva legalizării parteneriatului civil

PSD
PSD sigla

Deputatul PSD Florin Manole a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, despre proiectul de lege privind parteneriatul civil, că are susținători în toate partidele și că la nivelul Parlamentului European singurii oponenți ai ideii sunt „naționaliștii eurosceptici”.

Întrebat de MEDIAFAX când va fi depus proiectul de lege privind parteneriatul civil, deputatul PSD Florin Manole a declarat, joi, că susținătorii propunerii legislative așteaptă decizia CExN al PSD pe acest subiect.

Manole a adăugat că îi este greu să creadă că proiectul nu va fi depus, pentru că PSD nu poate să decidă și pentru alte partide.

„Mi-e greu să cred, pentru că este vorba despre mai mult decât PSD, adică au vorbit despre asta și au participat la conceperea textului și ALDE, și USR, și UDMR, și liberali, nu zic PNL, și parlamentari independenți. Eu cred că CEx-ul PSD poate să decidă poziția PSD pe acest subiect, nu depunerea de către ALDE sau UDMR sau USR sau toți ceilalți împreună”, a indicat acesta.

Deputatul a precizat că depunerea proiectului nu înseamnă și adoptarea lui.

„Mie mi se pare, acum, că politicienii au tendința să se raporteze la acest proiect și la depunerea lui ca la finalul dezbaterii. Depunerea unui proiect este începutul dezbaterii parlamentare și publice, nu este trecerea prin comisii, nu este totuna cu votul în plen. Pe parcursul dezbaterii pot apărea alte opinii, în funcție de cum evoluează textul, parlamentari sau partide se pot răzgândi în legătură cu felul în care vor vota”, a afirmat social-democratul.

Manole a menționat că socialiștii europeni încurajează dezbaterile pe ideea parteneriatului civil, la fel și partidele europene din care fac parte ALDE și PNL, și că doar „naționaliștii eurosceptici” se opun ideii.

„Eu intuiesc că europarlamentarii noștri care au votat, în marea lor majoritate, pentru parteneriatul civil în Parlamentul European, în urmă cu câțiva ani, cred că vor fi susținători în interiorul partidului a acestui demers, eu așa îmi imaginez, că dacă votezi ceva în PE ai aceeași opinie și în circumscripția națională. Eu îmi imaginez că dezbaterea despre acest proiect va fi încurajată și salutată de familia europeană din care facem parte, și nu numai noi, cred că și familia europeană din care face parte ALDE, cred că și familia europeană din care face parte PNL, adică în afară de naționaliștii eurosceptici, în Parlamentul European eu nu știu oponenți la această idee”, a spus deputatul PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că va fi luată o decizie în legătură cu susținerea și depunerea în Parlament a proiectului de lege privind parteneriatul civil în cadrul următoarei ședințe a Comitetului Executiv Național al partidului. "În cadrul partidului nostru eu nu am auzit astfel de discuții, deci nu înțeleg de ce trebuia depus astăzi (miercuri – n.r) sau zilele acestea", a afirmat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament, întrebat fiind despre data la care va fi depus proiectul referitor la parteneriatul civil.

Chestionat dacă a văzut proiectul și dacă are nemulțumiri cu privire la inițiativa legislativă, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu l-am văzut. Vom discuta în cadrul Comitetului Executiv Național dacă susținem și când să înceapă procedurile. E simplu".

Pe 9 octombrie, deputatul PSD Florin Manole a declarat că proiectul de lege privind parteneriatul civil va reglementa viaţa familială pentru persoanele de acelaşi sex sau care nu sunt căsătorite, însă acestea nu vor putea să adopte copii. Parteneriatul civil se va încheia la starea civilă, anunţă deputatul.

Citește și: VIDEO Liviu Dragnea dă de pământ cu toți cei care critică OUG pe Legile justiției - Declarație BOMBĂ

 

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că partidul pe care îl conduce nu vrea să-şi asume "paternitatea" proiectului de lege privind parteneriatul civil, ci doar paternitatea ideii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.