Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD cere acces la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale

PSD2

Deputatul social- democrat Costel Lupaşcu a solicitat Guvernului soluţii pentru a asigura dreptul constituţional al cetăţenilor la sănătate, potrivi unui comunicat de presă transmis AGERPRES joi. 

'Guvernul Grindeanu trebuie să revină la realizarea programului de guvernare al PSD şi să ia măsuri pentru a asigura accesul la medicamente pentru toate categoriile sociale (...) Conform Institutului Naţional de Statistică, o familie din România cheltuie în medie 60 de lei pe lună pentru medicamente şi alte produse medicale. La pensionari, cheltuielile depăşesc în medie 90 lei pe lună. Dar acolo unde sunt probleme medicale mai serioase, sumele cresc semnificativ, iar familiile sărace nu şi le pot permite. E nevoie ca Guvernul să vină cu soluţii pentru a asigura dreptul constituţional la sănătate, pe care îl are orice cetăţean din această ţară', a declarat Costel Lupaşcu.

Dragnea a schimbat strategia: rezultatul unei întâlniri de taină în PSD


Parlamentarul Partidului Social Democrat este de părere că Guvernul ar trebui să prevadă ca, pentru fiecare afecţiune, pacienţii să aibă o opţiune terapeutică pe care şi-o pot permite, mergând până la gratuitatea completă. 

'Eu consider că fiecare pacient care pleacă de la medicul curant cu o reţetă şi intră într-o farmacie trebuie să îşi poată achiziţiona medicamentele de care are nevoie, indiferent de nivelul veniturilor. Aceasta înseamnă, să avem cel puţin un echivalent farmaceutic gratuit pentru fiecare tip de tratament. Există o astfel de măsură în programul de guvernare al PSD, iar în opinia mea ar trebui ca aceasta să fie introdusă chiar din acest an', a explicat Costel Lupaşcu. 

Reprezentantul PSD a mai spus că orice zi de întârziere privind intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezintă bani în plus pe care cetăţenii îi vor scoate din buzunar pentru plata medicamentelor. 

'Dacă Guvernul Grindeanu şi-a propus să introducă această măsură de a exista un medicament gratuit pentru fiecare afecţiune, atunci înseamnă că orice zi de întârziere până la publicarea Legii bugetului în Monitorul Oficial înseamnă bani în plus pe care oamenii îi scot din buzunar pentru achitarea medicamentelor de care au nevoie. Fac un apel imperativ la adresa domnului Preşedinte Iohannis să se gândească la toţi cetăţenii României şi să promulge Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, să lase Guvernul României să îşi facă treaba şi să realizeze în interesul cetăţenilor tot ce a promis în campanie', a precizat deputatul Costel Lupaşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.