Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD cere ajutorul lui Iohannis împotriva lui Dragnea

PSD

În PSD se întâmplă lucruri neobişnuite. Un deputat social-democrat a ajuns să ceară public ajutorul lui Klaus Iohannis în lupta împotriva lui Liviu Dragnea.

Deputatul Radu Popa, cel care şi-a anunţat deja susţinerea pentru tabără Geoană-Vanghelie, îi solicită preşedintelui Iohannis să facă tot ce ţine de el pentru a înlătura persoanele cercetate penal din procesul de reviziuire a Constituţiei şi a Codului Electoral. Popa dă şi un exemplu concret: Dosarul Referendumului, în care este cercetat Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

Mai jos, scrisoarea deschisă pe deputatul Radu Popa i-a adresat-o preşedintelui Klaus Iohannis:

"SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ DOMNULUI KLAUS WERNER JOHANNIS,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Stimate Domnule Preşedinte,

Nu credeam să ajung să vă scriu vreodată. Sunt un tînăr deputat, la primul mandat parlamentar şi caut să fac ceea ce bine pentru cei care m-au ales si pentru România copilului meu.

În ultimele zile, opinia publică din România şi ambasadele ţărilor occidentale au fost martorii unui evantai de declaraţii, venite după consultările pe care le-aţi iniţiat, în vederea revizuirii Codului Electoral şi a Constituţiei. Pentru toţi parlamentarii, acesta este un moment foarte bun de reflexie şi, de ce nu, de necesară introspecţie.

Domnule Preşedinte,

Chiar dacă am apelat la o scrisoare deschisă, nu cred că sunt prea mulţi politicieni de prim-rang, interesaţi de ceea ce urmează să vă spun. Speranţa respiră greu printre liderii mari ai României de azi.

Votul din 16 noiembrie, cel căruia îi datoraţi totul,este rezultatul unei disperări. Strigătul românilor plecaţi prin lume, pentru o pâine mai albă, vă obligă, Domnule Preşedinte, să nu traversaţi podul spre politicienii ultimilor 25 de ani şi spre modul lor de contorsiona interesul national. Din această cauză şi din alte 22 de milioane de motive, consider că titularii zgomotoaselor dosare penale care populează Guvernul şi Parlamentul ar trebui excluşi de la masa la care se croiesc Codul Electoral şi Constituţia. Reforma Codului Electoral şi a Constituţiei nu pot fi făcute de politicieni cercetaţi penal tocmai pentru violarea democraţiei (dosarul “Referendumului”). Augmentarea sistemului de vot pentru românii din Diaspora, ar fi ușor ciudat să fie lăsată la îndemâna celor care au arătat, când au avut ocazia, că resping ADN-ul libertăţilor fundamentale.

Personal, nu consider că îmi datoraţi un răspuns pentru ceea ce v-am scris. Dar îmi permit să cred că aveţi obligaţia faţă de cei care v-au votat, să le cereţi tuturor celor care sunt cercetaţi penal, să nu pretindă un loc la masa democraţiei. E atributul Dumneavoastră constitutional şi moral. Se bazează pe 6,2 milioane de voturi. Am putea spune că s-ar face dreptate până la capăt . Sau că e un pas spre România lucrului bine făcut. Oricum, e timpul dreptăţii. E vremea adevărului. Vocile românilor zgribuliţi pe la cozile ambasadelor cer să fie ascultate în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria.

Pentru că cei care votează au întotdeauna dreptate. Iar corupţia este principala cauză a sărăciei. Această situaţie trebuie să înceteze!

Dacă Traian Băsescu s-a pronunţaţ public împotriva penalilor înşurubaţi prin diferite fotolii ale Puterii, Dumneavoastră, votul din 16 noiembrie, nu vă oferă spaţiu de negociere.

Închei, Domnule Preşedinte, constatând că astăzi, sunteţi ultima rezervă de democraţie instutuţională în faţa unui lidership politic sufocat de trepăduşi versatili, acomodaţi doar cu trecerea bugetelor publice pe numele lor. De 25 de ani.

Cu respect,

Radu Popa, deputat de Targoviste"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.