Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD cere SRI sa ia măsuri directe împotriva separatiștilor unguri!

logo mottoval
Și în acest an, tema autonomiei, adică a separatismului etnic, este principalul subiect de discuție.", sustine deputatul PSD Bogdan Diaconu pe pagina personala de Facebook.
"La tabără vor cânta trupe maghiare, printre care și Karpatia, care incită la ură împotriva românilor. Știu că SRI își face datoria și informează asupra acestor lucruri. Poate ar trebui să modificăm legea SRI și să le conferim ofițerilor de acolo dreptul de efectua acte premergatoare cu privire la fapte infracționale ce au legatură cu amenințările la adresa integrității teritoriale a României, altfel nu vom rezolva nimic! În problema integrității României nu e loc de discutat și nici nu avem obligația să le oferim libertate de manifestare separatiștilor. Altfel ne trezim că mâine vin și rușii și își fac tabere în Moldova!
Legea privind activitatea de informații și contrainformații ar trebui să le ofere ofițerilor SRI dreptul de a constata infracțiuni flagrante referitoare la acte de pregătire, tentative sau acte de săvârșire a infracțiunilor la adresa integrității și suveranității naționale, dar și să poată lua măsuri directe pentru prevenirea și înlăturarea consecințelor acțiunilor anti-românești, precum și pentru prinderea și predarea făptuitorilor.
Eu am depus multe plângeri penale împotriva separatiștilor maghiari până acum, dar nu s-a întâmplat nimic, iar rapoartele SRI sunt pline de informații asupra conlucrării ruso-maghiare împotriva României. Dacă vrem să se și acționeze, nu doar să se facă informări, atunci ne trebuie o direcție a SRI care să poată să-i și aresteze pe extremiștii maghiari și să pună în mișcare acțiunea penală împotriva lor!” - a mai spus demnitarul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.