Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat rus amenință Republica Moldova: Va fi o repetare a scenariului ucrainean

republica moldova

„În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia”. Despre aceasta a declarat Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, scrie presa rusă, potrivit unimedia.info.

„Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât RPD, cât și LPR și Osetia de Sud. Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean. Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și uitat de mulți ani”, a declarat Vodolatski.

O nouă tentativă de pace - Șeful ONU merge la Kremlin

Biroul Politici de Reintegrare a venit cu o reacție, după ce Rusia a anunțat că vrea un coridor terestru către Crimeea și ieșire la Transnistria unde le-ar fi fost încălcate drepturile vorbitorilor de limbă rusă. Instituția declară, că afirmațiile de acest gen sunt nu „numai inacceptabile, dar și neîntemeiate, întrucât conduc la sporirea tensiunii și neîncrederii în societate”.

Ministerul Apărării al Rusiei anunță obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operațiunii speciale”. „Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o ieșire către Transnistria”, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Oficiul președintelui Ucrainei a venit cu un răspuns la „obiectele în cea de-a doua fază a operațiunii speciale enunțate de Rusia. „Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga”, a declarat oficialul ucrainean Andrei Ermac.

La data de 19 aprilie, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că Rusia începe următoarea fază a operațiunii speciale din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu.

Rusia a atacat Ucraina, pe 24 februarie 2022, anunțând o „operațiune de denazificare și demilitarizare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.