Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat rus anunță posibile repercursiuni pentru Moldova: Embargo la importuri și restricții de intrare pentru moldoveni

embargo rusia

Un deputat rus anunță posibile repercursiuni pentru Moldova: Embargo la importuri și restricții de intrare pentru moldoveni

Deputatul rus Vladimir Djabarov, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, amenință că Moscova ar putea interzice importurile de produse din Republica Moldova. Totodată, ar putea fi impuse și restricții pentru cetățenii moldoveni să intre pe teritoriul Federației Ruse.

Aceste măsuri ar putea fi luate de regimul de la Kremlin drept răspuns la reducerea numărului de diplomați ruși acreditați în Republica Moldova.

„Ar putea fi stopate livrările de mărfuri din Moldova către Rusia, în special de produse agricole, de care nimeni nu are nevoie în Occident și, în special, în Europa, pentru că acolo nu știu unde să mai vândă produsele italiene și franceze. De asemenea, ar putea fi restricționată intrarea moldovenilor care merg în Rusia la muncă”, a declarat deputatul rus pentru o publicație de la Moscova.

Ministerul de Externe a anunțat pe 26 iulie că, în urma reducerii numărului diplomați ruși acreditați la Chișinău, Federația Rusă va avea doar 10 diplomați acreditați la Chișinău, față de 37 câți a avut până acum.

Această decizie vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din țara noastră.

S-a întâmplat după ce, Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.