Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat rus care s-a opus anexării Crimeii a fost dat afară din Parlament

telegraph.co.uk
vladimir putin

Opozantul Ilia Ponomarev, singurul deputat rus care a votat împotriva anexării Crimeii de către Rusia în 2014 şi care în prezent trăieşte în exil în Statele Unite, a fost privat vineri de mandatul său pentru lipsa de asiduitate la şedinţele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, transmite AFP.

Moţiunea a fost aprobată cu 413 de voturi, în timp ce trei deputaţi au votat împotriva excluderii colegului lor în vârstă de 40 de ani.

Potrivit şefului comisiei de etică a Dumei de Stat, Viktor Zavarkin, analiza detaliată a proceselor verbale ale Dumei de Stat a relevat faptul că ''Ilia Ponomarev nu şi-a respectat obligaţiile de deputat mai mult de 30 de zile calendaristice''. Zavarkin a explicat, pentru agenţia de presă RIA Novosti, că votul privitor la ''încheierea pe 10 iunie a mandatului deputatului Ilia Vladimirovici Ponomarev a intervenit conform cererii grupului parlamentar al formaţiunii Rusia Unită (fostul partid al lui Ponomarev) şi deciziei comisiei de etică''.

Contactat de aceeaşi agenţie de presă, Ilia Ponomarev a indicat că nu înţelege de ce Duma face acest lucru cu o săptămână înaintea încheierii sesiunii sale. Ponomarev este singurul deputat rus care s-a pronunţat contra anexării, în martie 2014, a Crimeii de către Moscova, spre deosebire de colegii săi care au primit cu entuziasm ''revenirea'' peninsulei ucrainene la Rusia. Înaintea crizei ucrainene, el a luat parte activ la mitingurile împotriva lui Vladimir Putin în contextul alegerilor prezidenţiale contestate desfăşurate în 2012, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.