Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat sare în apărarea Blue Air: 'Situația putea fi evitată, statul are o atitudine discriminatorie. Nu s-ar fi întâmplat același lucru cu TAROM'

tripsta.co.uk
blue air

Statul român are o atitudine care va băga în faliment Blue Air, declară la RFI deputatul Ionel Dancă (Forța Dreptei). Compania aeriană și-a anulat toate zborurile până luni, după ce conturile i-au fost blocate, pe fondul unei datorii neplătite către o instituție din subordinea Ministerului Mediului.

„Cu siguranță, putea fi evitată situația de la Blue Air și aici trebuie să observăm o diferență, o discriminare flagrantă în ceea ce privește atitudinea instituțiilor statului față de operatorii de stat și operatorii privați. Nu s-ar fi întâmplat același lucru cu TAROM, care este un operator de stat. În schimb, dacă este un operator privat, statul are o cu totul altă atitudine și este o discriminare care nu face decât să bage în faliment un operator privat. Nu știm dacă aceasta a fost intenția reală a celor care au gestionat această situație, dar cu siguranță este o lovitură grea pentru un operator privat, care cu greu își va putea reveni după o astfel de situație”, spune Ionel Dancă.

Întrebat ce anume putea să facă statul în cazul Blue Air, deputatul a explicat că putea să ceară o înțelegere legală între Administrația Fondului de Mediu și operatorul privat, pentru identificarea unei soluții legale, în așa fel încât să nu se ajungă la poprirea de conturi.

„Acest lucru se practică, este normal atunci când vorbim de companii de interes strategic, fie că ele sunt de stat sau private și instituțiile statului în general sunt mult mai îngăduitoare cu companiile de stat, decât cu operatorii privați”, încheie Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.