Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-şi vândă câinele pentru a-şi plăti factura la gaze naturale

newsonly.gr
gaze naturale

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-şi vândă câinele pentru a-şi plăti factura la gaze naturale, într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa, obligând preşedinţia să intervină marţi în polemică, relatează AFP, potrivit news.ro.

O locuitoare a unui sat din centrul ţării, Luibov Koliutşa, a intervenit vineri la telefon, într-un talk-show televizat, pentru a se plânge de facturile prea mari faţă de pensia sa, în valoare de 2.000 de grivne (72 de euro).

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

Răspunzându-i, un deputat din cadrul Partidului prezidenţial Servitorul Poporului Evghenii Bragar, în vârstă de 25 de ani, i-a sugerat pensionarei să -şi ”vândă” căinele ”de rasă” pentru a-şi ”plăti liniştită” facturile.

Această declaraţie a provocat furie în Ucraina, inclusiv în rândul colegilor lui Bragar, mai ales după ce presa a dezvăluit ulterior că ”Şarik”, câinele lui Liubov Koliutşa, este bătrân şi orb.

”Evghenii Bargar, eşti o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care îşi datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite şi de a aduce feţe noi în politică.

Pe reţele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promiţând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârşit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică şi nu am învăţat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutşa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la preşedinţie, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situaţia în urma declaraţiei ”cinice” a parlamentarului, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Ea a anunţat că autorităţile au descoprit că Luibov Koliutşa trebuia să plătească, în realitate, doar echivalentul a zece euro pe lună în contul gazelor naturale consumate, întrucât primeşte o subvenţie importantă de la stat, dar că aceasta este depusă în contul bancar al partenerului său, ceea ce pensionara nu ştia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.