Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat UDMR, mesaj HALUCINANT pentru secui: 'Catalonia, Lombardia și Veneto transmit un mesaj important la care Transilvania ar trebui să fie atentă'

tinutul secuiesc

Deputatul UDMR de Mureș, Zsolt Biro, a scris într-o postare pe Faceook că Transilvania și Ținutul Secuiesc ar trebui să urmeze exemplul regiunilor Catalonia, Lombardia și Veneto în privința autonomiei.

"Autonomia este soluția. Catalonia, Lombardia și Veneto, trei regiuni europene, sunt regiunile cele mai vizible (dar putem continua cu aspirațiile regionale tot mai puternice, indiferent dacă ne gândim la scoțieni, irlandezi sau la partid regional din Silezia), care transmit astăzi un mesaj important la care Transilvania ar trebui să fie atentă," susține deputatul maghiar.

Citește și: 'Nălucile' de la Ministerul Sănătăţii există şi chiar fac legi

Deputatul Zsolt Biro spune că autonomia va avea efecte pozitive în ceea ce privește politica de securitate, oferind stabilitate. Deputatul mai susține și că la nivel european se poate constata o deschidere față de acest subiect.

Catalonia și-a declarat independența în urma unui referendum considerat ilegal de Curtea Constituțională a Spaniei iar autonomia regiunii a fost suspendată până la alegerile ce vor fi organizate pe 21 decembrie. Executivul regiunii a fost demis iar legislativul dizolvat în timp ce membrii ai guvernului sunt cercetați pentru rebeliune, revoltă și delapidare de fonduri publice. Președintele Cataloniei a părăsit țara iar surse din presa spaniolă spun că acesta s-ar afla la Bruxelles.

Liderii europeni au precizat în repetate rânduri faptul că nu își doresc o Europă fărmițată, scăzând capacitatea Uniunii de a fi relevantă pe plan mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.