Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR propune modificarea Legii adunărilor publice

sigla partidului
USR sigla

Deputatul USR Adrian Dohotaru a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Cluj-Napoca, că va propune modificarea Legii adunărilor publice, astfel încât să fie prevăzute protocoale mai clare de intervenţie ale jandarmilor, după mitingul de sâmbătă, în timpul căruia actriţa Oana Mardare a fost ridicată de către jandarmi. 

'Văzând ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, voi propune modificarea Legii adunărilor publice, care să stipuleze protocoale mai clare de intervenţie ale Jandarmeriei, în care să existe un negociator şi să nu se ajungă la bruscări. Acest lucru se poate face fie prin norme metodologice, fie prin amendamente legislative. Voi depune şi o sesizare ministrului de Interne, Carmen Dan, voi cere o anchetă despre comportamentul Jandarmeriei şi voi depune şi o sesizare către Prefectura Cluj. Primarul Emil Boc trebuie să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei privind marşul 'Cluj Prinde' şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, membrii comunităţii LGBT fiind trimişi la periferie, iar extremiştii au primit aprobare în centru', a spus Adrian Dohotaru, informează agerpres.ro

La rândul său, deputatul UDMR Csoma Botond a declarat, în aceeaşi conferinţă, că incidentul din Piaţa Avram Iancu a fost 'prost gestionat' de jandarmi. 

'Poate şi actriţa Oana Mardare a făcut o greşeală, pentru că nu poţi avea un dialog raţional cu astfel de extremişti, dar Jandarmeria putea acţiona altfel, putea să facă un zid în jurul ei, să o apere de eventualele pericole. Mi se pare disproporţionată intervenţia Jandarmeriei', a menţionat Csoma Botond. 

La conferinţa de presă trebuia să fie prezent şi deputatul PSD Horia Nasra, care a absentat din motive obiective. El a avut însă o postare pe reţelele de socializare, în care, printre altele, îi adresează o întrebare primarului Emil Boc. 

'Nimeni nu vă condamnă conservatorismul dle. primar, însă în anul 2017 consideraţi că o manifestaţie a drepturilor civile trebuie lăsată 'la margini' în timp ce o contramanifestaţie marca Noua Dreapta este încurajată să fie organizată în centrul Clujului multicultural?', a scris Horia Nasra. 

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un miting al organizaţiei Noua Dreaptă, de susţinere a familiei tradiţionale, organizat în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca. În timpul manifestaţiei, actriţa Oana Mardare, care a participat în aceeaşi zi la marşul 'Cluj Pride' al comunităţii LGBT şi care ulterior a fost prezentă în Piaţa Avram Iancu, a fost ridicată de către jandarmi. Tânăra, care purta tricoul alb cu mesajul 'spunedrept', a întrerupt discursurile celor care vorbeau la marşul Noii Drepte, spunând că marşul LGBT nu a fost unul obscen. Organizatorii mitingului Noii Drepte au cerut jandarmilor s-o îndepărteze pe tânără pentru că este provocatoare. Aceasta s-a opus, dar a fost luată pe sus de către jandarmi şi dusă într-o autospecială, iar apoi la poliţie, pentru identificare. 

În aceeaşi zi, peste 500 de persoane au participat la un marş al comunităţii LGBT, intitulat 'Cluj Pride', organizat la Cluj-Napoca. Manifestanţii s-au plimbat în linişte pe un traseu lăturalnic, aprobat de Primăria Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.