Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR reia un subiect controversat și pune presiune pe Guvernul Orban: 'Pe ce cheltuim banii în timp de pandemie?'

usr

Deputatul USR, Claudiu Năsui, reia subiectul desființării pensiilor speciale sau impozitarea lor, arătând într-o postare pe Facebook că statul român a cheltuit cu acestea 1.62 miliarde de lei în doar primele două luni ale anului. „Dacă banii aceștia ar fi fost investiți în sistemul medical am fi fost într-o situație mai bună acum”, susține deputatul USR.

„Pensii speciale în vreme de pandemie: 1.62 miliarde de lei în doar primele două luni ale anului.

Am vorbit de multe ori despre desființarea pensiilor speciale, sau măcar impozitarea lor cu 90%. În perioada aceasta de pandemie, statul ne zice că „nu este spațiu fiscal” ca să investim în sănătate sau să ajutăm economia. Dar să ne uităm la cât cheltuie același stat român pentru pensii speciale. Acolo, politicienii par să găsească întotdeauna bani.

Să ne uităm în ianuarie și februarie 2020 cât am cheltuit pe pensii speciale. În total, peste 1,6 miliarde de lei din banii noștri luați prin taxe și impozite, s-au dus în pensii speciale. Pensii care nu respectă principiul contributivității, stabilite din formule speciale.

Teorie INCENDIARĂ - Noul coronavirus îşi are originile în Italia / Presa chineză aruncă în aer tot ce se știa până acum după declarațiile unui profesor italian

Dacă banii aceștia ar fi fost investiți în sistemul medical am fi fost într-o situație mai bună acum.

Dar haideți să ne gândim cum ar putea arăta România, cum ar putea arăta spitalele noastre, dacă zecile de miliarde de lei cumulate de până acum în aceste pensii ar fi fost folosite pentru investiții sau pentru a ajuta economia.

USR se luptă din 2017 pentru a elimina pensiile care nu respectă principiul contributivității, însă metehnele vechi nu dispar așa ușor, mai ales când există interes direct.

Români duși în carantină în Olt, mesaj pentru cei din Italia: 'Nu vă fie frică să veniți, vă bagă la hotel'

Anul acesta, PSD și PNL au făcut tot ce au putut ca să blocheze desființarea pensiilor speciale. Au înlăturat proiectul USR din parlament prin comasarea sa cu un alt proiect al PNL, neconstituțional și care nu se atinge de 90% din pensiile speciale. Evident, acum acel proiect este blocat la CCR cu toate șansele să pice. Cât să spună „Noi am încercat”. Este fals. Nu au încercat, au jucat teatru. shorturl.at/JLMZ1

Nu este momentul pentru dezbateri procedurale. Acum este momentul să arătăm românilor că cei care iau decizii în numele lor chiar îi reprezintă.

Guvernul poate desființa, mai ales în perioada aceasta, pensiile speciale și folosi banii pentru sănătate sau pentru sprijinirea economiei.

De aceea, cerem eliminarea imediată a tuturor pensiilor speciale, sau impozitarea lor cu 90%, și direcționarea banilor în investiții care să ne ajute pe toți să ne revenim din această criză.

Acum este momentul pentru reforme curajoase: acum trebuie să acționăm în interesul fiecărui român”, scrie Năsui pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.