Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat USR, scrisoare deschisă către Ludovic Orban: 'Nu transformați Galațiul într-o a două Suceavă'

usr

Deputatul USR Bogdan Rodeanu i-a transmis, luni, premierului Ludovic Orban că DSP Galați nu este condusă de un medic, ci de directorul economic și i-a cerut să numească „o conducere stabilă”. În caz contrar, Rodeanu i-a cerut lui Orban ca managementul DSP Galați să fie asigurat de un medic militar.

„Galațiul trece prin cea mai grea situație de la apariția primelor cazuri de infectare cu COVID-19. (...) Peste tot în România, autoritățile medicale se confruntă cu revenirea accelerată a epidemiei. Însă Galațiul este un caz deosebit pentru că Direcția Județeană de Sănătate Publică funcționează fără a avea la conducere un specialist, într-o perioadă atât de dificilă. În luna aprilie, în plină stare de urgență, la conducerea DSP Galați a fost numit un medic din Argeș care nu s-a prezentat la postul atribuit în Galați. Ca urmare, conducerea DSP Galați este asigurată în prezent de directorul economic al Direcției, care nu este medic și nici titular pe postul său. (...) Nu transformați Galațiul într-o a două Suceavă, doar pentru că autoritățile din subordinea dumneavoastră nu reușesc să numească la DSP Galați o conducere stabilă, cu persoane capabile să managerieze o situație epidemiologică de o asemenea gravitate”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Bogdan Rodeanu premierului Ludovic Orban.

Gabriela Firea, vești bune pentru copii și părinți în plină pandemie

El a adăugat că Guvernul României a reușit să identifice și să numească rapid în funcții publice de conducere în Galați persoane ”cu susținere politică, dar cu abilități neprobate pentru posturile respective” și a dat ca exemplu Filiala Teritorială Galați a ANIF, SGA Galați sau chiar al doilea post de subprefect al județului Galați.

„Vă cer să dați dovadă de responsabilitate şi de aceleeaşi operativitate și pentru Direcția de Sănătate Publică Galați care, repet, nu are la conducere un medic, nici măcar pe perioada unui interimat. Dacă nu reușiți să identificați și să numiți în cel mai scurt timp un medic care să managerieze activitatea DSP Galați astfel încât instituția să iasă cât mai rapid din perioada de provizorat, atunci vă cer să faceți diligențele astfel încât managementul DSP să fie asigurat de un medic militar sau o echipă de medici militari, această soluție dovedindu-se eficientă în cazurile în care a fost folosită, cel mai cunoscut fiind cel al Spitalului Județean Suceava”, a adăugat Rodeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.