Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un desen renascentist cumpărat cu 30 de dolari dintr-un târg de vechituri din SUA s-a dovedit a fi de fapt o comoară rară

theaustralian.com.au
Albrecht Dürer

Un desen cumpărat cu 30 de dolari dintr-un târg de vechituri organizat în statul american Massachusetts în 2017 este în realitate o operă de artă realizată de un proeminent artist renascentist german, Albrecht Dürer, şi are o valoare ce a fost estimată la cel puţin 10 milioane de dolari, informează site-ul revistei People.

Experţii internaţionali sunt de părere că această descoperire este una dintre cele mai importante din istoria recentă. Desenul realizat de Albrecht Dürer - considerat unul dintre cei mai influenţi artişti ai Renaşterii înaintea morţii sale din 1528 - se intitulează "The Virgin and Child" şi o prezintă pe Fecioara Maria care îl ţine în braţe pe pruncul Iisus, potrivit Agerpres.ro.

Clifford Schorer, un colecţionar de artă din Boston, a dezvăluit pentru CNN că a descoperit această operă rară din pură întâmplare, în timp ce se îndrepta spre un eveniment în 2019. S-a oprit la o librărie care vindea obiecte de colecţie după ce şi-a dat seama că nu cumpărase încă un cadou pentru o petrecere la care dorea să meargă.

Un angajat al librăriei i-a vorbit despre un desen al pictorului Albrecht Durer deţinut de un prieten al lui şi l-a rugat pe Clifford Schorer să evalueze lucrarea. Acesta din urmă a acceptat, în pofida faptului că avea aşteptări foarte mici, întrucât ultima lucrare de calibru a artistului german fusese descoperită în urmă cu peste un secol.

După câteva săptămâni, colecţionarul de artă a fost surprins de calitatea desenului atunci când a venit să îl examineze. I-a spus proprietarului lucrării, care a dorit să rămână anonim: "Cred că este ori cel mai bun fals pe care l-am văzut vreodată, ori o capodoperă".

Desenul fusese cumpărat de acel proprietar în 2017 dintr-un târg de vechituri de la un arhitect care îl primise în dar de la tatăl lui, comerciant de artă.

A fost nevoie de trei ani şi de numeroase zboruri spre diverse destinaţii din lumea întreagă pentru ca opera de artă să fie verificată, inclusiv printr-o discuţie cu experţi de la British Museum din Londra în decembrie 2021.

După analize tehnice privind vârsta lucrării, s-a dovedit că desenul este într-adevăr o operă a pictorului Albrecht Durer. Potrivit colecţionarului Clifford Schorer, lucrarea are o valoare estimată la peste 10 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.