Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un dezastru pentru companiile în cauză: „Granițele sunt inchise. Atât lucrătorii români, cât și cei polonezi, care vin la noi de ani buni.. ”

sclavie

Nu de putine ori multi romani, din dorinta de a avea un trai mai bun au cazut in plasa unor agenti economici, care in schimbul unor sume mari de bani le promiteau acestora marea cu sare...In plina pandemie de coronavirus, multe tari resimt lipsa lucratorilor sezonieri atat romani, dar si polonezi sau bulgari...

In acest context to mai multi fermieri germani reclama lipsa fortei de munca. "Uneori, provocările și oportunitățile sunt strânse. Fermierul Cornelia Rabe trebuie să stabilească acest lucru în aceste zile. Împreună cu soțul său Heino Rabe, conduce Werderhof chiar în afara Göttingen - o companie agricolă specializată în producerea și comercializarea directă a culturilor precum sparanghel, căpșuni și cartofi.

"La fel ca toate celelalte ferme care au folosit întotdeauna lucrători din din estul Europei pe câmpurile lor, se confruntă cu o problemă uriașă: datorită restricțiilor de intrare impuse de covid-19, în prezent, niciun angajat nu poate intra în Germania. Un dezastru pentru companiile în cauză: „Granițele sunt strânse. Atât lucrătorii români, cât și cei polonezi, care vin la noi de ani buni ”, spune Cornelia Rabe."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.