Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un diplomat se reface după COVID-19 în țara care a declarat ZERO cazuri de infectare

AFP
coronavirus

Ambasadorul britanic în Turkmenistan a afirmat că se recuperează după o contaminare cu noul tip de coronavirus, în condiţiile în care de la începutul pandemiei niciun caz de COVID-19 nu a fost confirmat oficial în această ţară autoritară din Asia Centrală, informează joi AFP potrivit Agerpres.

Hugh Philpott a scris miercuri pe Twitter că are nevoie să se recupereze după COVID-19 înainte de a putea cânta din nou, reacţionând astfel la publicarea unei înregistrări video pe un site proguvernamental în care el apărea interpretând un cântec folcloric local.

Într-un alt tweet, el a spus că se reface "după un virus care este în vogă 'în lumea fizică'".

Diplomatul a afirmat mai devreme în luna decembrie că a participat la un târg în capitala turkmenă, Aşgabat. De altfel, profilul său de pe Twitter precizează că el se află în prezent în Aşgabat.


Turkmenistanul susţine că nu a fost afectat de pandemia de coronavirus. Această fostă republică sovietică a pus cu toate acestea în aplicare măsuri de prevenţie începând cu luna iulie, după vizita unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În noiembrie, preşedintele turkmen Gurbangulî Berdîmuhamedov a descris această absenţă de cazuri de coronavirus drept "o mare reuşită", în timp ce inaugura un spital echipat în mod clar pentru tratarea de bolnavi de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.