Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un șef din DNA propune regândirea prioritizării dosarelor: Să nu existe impresia cu sunt soluționate doar cauzele privind o anumită categorie de persoane

luju.ro
bufnite kovesi marius iacob

Unul dintre cei doi procurori șefi adjuncți ai DNA și candidat la conducerea instituției, Marius Iacob, susține, în proiectul de management prezentat comisiei de la nivelul Ministerul Justiției, că trebuie regândită procedura de prioritizare a dosarelor. De asemenea, Iacob anunță că în semestrul I al anului 2018 au fost achitați definitiv 121 de inculpați, iar în primă instanță 158.

"Pe semestrul I 2018, în evidenţele Secţiei Judiciar penale din cadrul DNA, figurează 121 de inculpaţi achitaţi definitiv (20 dintre ei fiind achitaţi ca urmare a modificărilor condiţiilor de incriminare) şi 158 de inculpaţi faţă de care s-au pronunţat soluţii de achitare în primă instanţă. De asemenea, există 43 de inculpaţi faţă de care instanţele au pronunţat soluţii definitive de restituire", scrie Marius Iacob în proiect.

"Este necesară regândirea criteriilor de stabilire a priorităţilor în instrumentarea cauzelor penale, astfel încât să nu existe impresia că sunt soluţionate cu prioritate doar dosarele în care sunt cercetate faptele comise de o anumită categorie de persoane", se mai arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.