Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un elev din Brăila a fost desemnat unul dintre cei patru Ambasadori Juniori ai României la Uniunea Europeană

Romania UE

Rareş Voicu, elev în clasa a X-a la Liceul "Nicolae Iorga" din Brăila, a fost desemnat unul dintre cei patru Ambasadori Juniori ai României la Uniunea Europeană, poziţie pe care a câştigat-o în cadrul unui concurs organizat de UNICEF şi Ministerul Afacerilor Externe, scrie Agerpres.

Preşedinte al Consiliului Elevilor din Brăila din 2017, Rareş Voicu va avea misiunea de a vorbi la Bruxelles, alături de alţi trei elevi din ţară, despre problemele copiilor şi adolescenţilor, precum şi despre dorinţele şi planurile acestora. 

"Vreau să îi ajut pe copii să aibă o voce, prin mine şi ceilalţi ambasadori, iar, la final, lumea să aibă implementată în mentalitate ideea că noi, copiii şi adolescenţii, putem vorbi, avem dreptul să vorbim şi vom vorbi. Ne-am gândit şi la un Forum European al Copiilor, unde să fie aleşi copii din toată statele membre ale Uniunii Europene, for care să emită opinii consultative pentru Comisie, Parlament, Consiliu, decizii de care să ţină cont", a declarat Rareş Voicu.

Citește și: Eroare MAJORĂ în subiectele la română de la simularea evaluării naţionale: 'Ne întâlnim din nou cu un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen'

În decembrie 2018, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, şi UNICEF România lansau competiţia "Ambasador Junior la Uniunea Europeană", adresată copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, pasionaţi de drepturile copilului şi de promovarea unei Europe incluzive, de vorbitul în public şi de scris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.