Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un elicopter cu ambasadori s-a prăbuşit în Pakistan. Ambasadorul României, la bord

Un elicopter s-a prăbuşit în nordul Pakistanului. În aparatul de zbor se aflau ambasadori din mai multe ţări. Este vorba despre un elicopter militar - MI-17 - la bordul căruia se aflau mai mulţi ambasadori şi soţiile lor.

Talibanii susţin că elicopterul prăbuşit vineri în nord-estul Pakistanului a fost doborât de ei şi declară că ţinta lor era premierul pakistanez Nawaz Sharif, informează AFP. 

Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat că ambasadorul român la Islamabad se afla în elicopterul prăbuşit, dar este în afara oricărui pericol. 

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut incidentul. 

Ambasadorii Norvegiei şi Filipinelor la Islamabad şi-au pierdut viaţa vineri în prăbuşirea elicopterului militar care circula într-un convoi din care mai făceau parte două elicoptere. Soţiile ambasadorilor din Malaezia şi Indonezia, precum şi cei doi piloţi ai elicopterului de tip MI-17, au pierit în incident. 

Printre răniţi se numără ambasadorii Poloniei şi Olandei la Islamabad.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe statelor ai căror reprezentanţi au murit în accidentul aviatic din Pakistan. 

"Vreau să mă refer la accidentul aviatic care a avut loc în Pakistan, unde un elicopter la bordul căruia s-au aflat diplomaţi a suferit un accident la aterizare. Din nefericire, au murit doi ambasadori, cel al Norvegiei şi cel al Filipinelor, şi soţiile ambasadorilor Malaeziei şi cel indonezian. Exprim condoleanţele mele profunde către statele ai căror reprezentanţi şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic", a spus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Aeroportul "Henri Coandă". 

El a menţionat că în elicopter se afla şi ambasadorul României Islamabad, Ion Emilian, care din fericire are doar răni uşoare şi se află în afara oricărui pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.