Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un erou american al războiului din Bosnia primește o funcție importantă la Pentagon

cnn.com
Scott O'Grady

Un fost pilot de vânătoare american, al cărui avion a fost doborât în Bosnia în 1995 şi care a supravieţuit şase zile fără a fi prins, a fost numit într-un post important în Departamentul Apărării, a anunţat marţi Pentagonul, potrivit AFP, informează AGERPRES.

În vârstă de 55 de ani, Scott O'Grady devine secretar adjunct al Apărării însărcinat cu securitatea internaţională.

În iunie 1995, căpitanul O'Grady a devenit erou naţional după ce a supravieţuit timp de şase zile într-o pădure în apropiere de Bihac, în nord-estul Bosniei, după ce avionul său F-16 a fost lovit de o rachetă sârbă în timpul operaţiunii 'Deny Flight' ('Interdicţie de survol').

Catapultat la aproape 7.000 de metri altitudine, pilotul US Air Force a suferit doar o arsură uşoară la gât. El nu avea asupra sa decât resurse limitate de supravieţuire, însă pregătirea i-a permis să reziste folosind resurse din natură fără a fi luat prizonier, în ciuda căutărilor intense lansate de sârbi şi bosniaci.

Armata israeliană a atacat puternic Siria. Au fost lovite ținte Hezbollah și ale Forței Quds

El a fost recuperat de un comando al Marines în timpul unei operaţiuni riscante, sub tiruri de rachetă şi focuri de arme uşoare.

Scott O'Grady şi-a povestit aventura într-o carte, 'Return with Honors', devenită în 2001 un film, 'Behind Enemy Lines' ('În spatele liniilor inamice').

El a primit mai multe medalii militare, printre care şi celebra 'Purple Heart'.

După 12 ani şi 67 de misiuni de luptă, el a părăsit armata în 2001 şi a devenit "consultant, investitor şi antreprenor", conform scurtei biografii transmise de Pentagon.

Scott O'Grady a fost unul dintre oratori în timpul Convenţiei Republicane din 1996 de la San Diego, în California. Instalat în Texas, el a candidat pentru scurt timp pentru un loc în senatul acestui stat în 2011 din poziţia de candidat republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.