Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat a votat în locul lui Marine Le Pen, PPE solicită o anchetă

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Partidul Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, a solicitat miercuri o anchetă care să verifice dacă preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a apelat la un coleg pentru a vota în locul ei, încălcând regulamentul, relatează AFP. 

Evocând o "suspiciune de fraudă", grupul PPE a adresat această solicitare preşedintelui PE, Martin Schulz, a postat pe Twitter liderul grupului, deputatul german Manfred Weber. 

Marine Le Pen a reacţionat încă de la începutul polemicii, explicând că nu e vina ei că cartela sa de vot personală a fost utilizată în absenţa sa de către altcineva şi că persoana în cauză "va trebui să răspundă". 

Potrivit imaginilor care apar pe site-ul PE, Marine Le Pen a părăsit hemiciclul de la Strasbourg miercuri, la ora locală 14.14 (13.14 GMT), cu puţin timp înainte de finalul unei foarte lungi şedinţe de vot care a început în jurul orei 12.00 şi la care a participat până atunci. 

Numărătoarea electronică a voturilor, care poate fi de asemenea consultată pe site-ul PE, atestă că cartela de vot a lui Marine Le Pen a fost utilizată de cel puţin opt ori între 14.15 şi 14.18. 

Potrivit unei surse parlamentare, eurodeputaţii prezenţi la momentul votului au declarat că un vecin al lui Marine Le Pen în hemiciclu a votat în locul ei. Potrivit aceleiaşi surse, acest eurodeputat este acela care riscă să fie sancţionat. 

Incidentul a fost făcut public de o deputată conservatoare suedeză, Anna Maria Corazza Bildt. "Îmi dau seama că dna Le Pen nu este aici. V-aş ruga să verificaţi ce se întâmplă cu voturile ei şi al vecinului său", i-a spus acesteia preşedintelui de şedinţă, la câteva minute după plecarea eurodeputatei franceze de extremă dreaptă. 

Întrebată câteva ore mai târziu în cadrul unei conferinţe de presă despre acest lucru, Marine Le Pen a spus că nu este deloc la curent cu acest episod. 

"După două ore şi un sfert, am plecat. Dacă faptele se adeveresc, această persoană va trebui să răspundă", a adăugat preşedinta Frontului Naţional.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.